Hétvégi programdömping lesz Tokaj-Hegyalján

2016. június 22. 11:52 - A.g.o.r.a.

Június 24-25-26-án három napot felölelő hétvégére indulhatunk a varázslatos Tokaj-Hegyaljára: lesz bortúra Tarcalon, szurkolhatunk Tokajban, sárkányhajó versenyt nézhetünk, sőt, a Múzeumok éjszakája is ezen a hétvégén zajlik. Íme a 9 legjobb! 

1.   Tarcali borok hosszú éjszakája | Június 25.

Tarcalon a borok hosszú éjszakáján a pincesor borászai gyertyafényes borkóstolóra és bográcspartira invitálnak  különleges éjszakán.

Tarcal - Szent Teréz kápolna

2.    Ötcsillagos borélmények | EGÉSZ ÉVBEN

Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa nyáron is felejthetetlen borélményekkel és ötcsillagos enteriőrrel várja a történelmi borrégió szerelmeseit wellnessezéssel,  tarcali pincetúrával. Tegyünk akár egy kellemes sétát a csodálatos panorámát nyújtó Krisztus szoborhoz vagy koronázzuk meg a napot egy igazi Tokaj-hegyaljai borvacsorával!  

andrassy2013_0174.jpg

3.    Foci EB Tokajban | EGY HÓNAPON KERESZTÜL

Mindenhol jó focimeccset nézni, de Tokaj esetében a HIMNUSZ különös többletjelentéssel bír, a szervezők erről sem feledkeznek meg. Méltóképpen emlékeznek majd meg arról, hogy több évtized után csendül fel újra Kölcsey műve nemzetközi felnőtt labdarúgó eseményen.

MÉG TÖBB PROGRAM TOKAJ-HEGYALJÁN

 

4.    Gasztronómiai élményprogram ínyenceknek | PÉNTEK

Június 24-én 19 órától a Világörökségi Bormúzeum különtermében  a Benkő Borház családi pincészete saját borait a Népi Ízőrző Lovagrend 6 fogásos menüsorával kapcsolja össze!

MENÜ

füstölt padlizsánkrém barna kenyéren,
Száraz furmint 2015-ös évjárat

libamáj-trüffel kápia lekvárral,
Tokaji fordítás 2013-as

szélben szárított sonka rukkolával,
Sárga muskotály félszáraz 2015-ös

érlelt libamell roséra sütve mini káposztás rétessel,
Tokaji szamorodni édes 2012-es

kecskesajttal töltött szűz mignon,
Hárslevelű 2015-ös

csokoládés eperrel töltött hideg túrógombóc,
DÓRA BORA késői szüretelésű kövérszőlő 2015-ös

13482843_559796334192682_7780819513071511546_o.jpg

5.    4. Sárkányhajó Fieszta | PÉNTEK-SZOMBAT

A Tiszán Tokaj alatt negyedszer rendeznek Sárkányhajó Fiesztát, és tavaly már húsz evezős csapat dobosai adták a ritmust a versenyzőknek. A sárkányhajó egyébként is nagyon látványos vízi jármű a színesre festett sárkánnyal az elején és a rengeteg evezősével.

 

6.    Múzeumok Hosszú Éjszakája Tokajban | PÉNTEK-SZOMBAT

Két éjszaka, két múzeum, kétszeres programkínálat: a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatban éjszakai programok lesznek a Világörökségi Bormúzeumban június 24-én, a Tokaji Múzeumba pedig  június 25-én.

7.    Szent Iván éji borünnep és Borlovag avatás | SZOMBAT

A Taille Borlovagrend legújabb tagjait Szent Iván éjszakájának másnapján avatjuk fel. A települések közötti összefogás jegyében a Taille Borlovagrend palástja kerül ifjabb Szepsy István (Szent Tamás Pincészet │Mád) vállára is. A program: nyitott udvar egész hétvégén: zenés lounge & fröccsterasz; Karsai Katalin élő, hangulatos duókoncertje az Oroszlános udvarban; lovagi lakoma az Oroszlános Borvendéglőben az új borlovagok tiszteletére; tűzgyújtás és fáklyák Szent Iván éjszakáján; Múzeumok éjszakája: műemléki Tállya séta több turnusban.

8.    Budafoki Dohnányi Zenekar - John Williams Filmharmonikusok | SZOMBAT

Ez az a koncert, amin Darth Vader vezényel.  A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar  a világ legismertebb filmzenéi játssza el  június 25-én a Tokaj Fesztiválkatlanban, ami abszolút kötelező filmzene és Star Wars rajongónak.

ZEMPLÉNI FESZTIVÁL >> augusztus 12-21. >> PROGRAM

 

9.    Levendula Kézműves Hétvége Szegiben SZOMBAT-VASÁRNAP

Illatfelhőbe burkolózhatsz a Nyakigláb Villában a Borvidéket járván június 25-én szombaton. Térj be hozzánk, ülj le és ügyeskedj! A friss levendula számtalan ötletet adhat fantáziádnak, segítünk a megvalósításban.

 _dsc8081.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr848828110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása