90 km új erdei bringaút a Mátrában

2016. június 15. 11:56 - Észak-magyarországi régió

Új erdei kerékpárútvonalakat adtak át a Mátrában, ráadásul 90 kilométer hosszan. Az útvonalat nem csak profiknak ajánlják, hanem családok, hobbi bringások is tekerhetnek a hegyek között.

matra_bringa_1_1000.jpg

2016. június 14-én adták át a Mátrában azt az erdei utakon futó kerékpárutat, amely már önmagában is izgalmas tájakon halad, és amelyhez a jövőben további oldalirányú bekötések is tartoznak majd. a kelet-nyugati irányú útvonal végig jelzéssel látták el és pihenőhelyekkel tették komfortosabbá. A Mátra turizmusában érdekeltek ezzel a fejlesztéssel újabb lépést tettek annak érdekében, hogy a természetbeni aktív kikapcsolódás minél több módja megtalálható legyen a hegységben. 

matra_bringa_7_1000.jpg

A Sástó és Mátraháza közötti út a Görgői út bejáratánál tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kerékpárút fejlesztés az Egererdő Erdészeti Zrt nagyarányú hozzájárulásával készülhetett el. Az erdészet vezetője szerint további kerékpáros fejlesztések várhatóak mind a Mátrában, mind a Bükkben.

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület terveiben szerepel egy kerékpáros térkép kiadása is, mely egy pályázat elnyerését követően akár már idén megvalósulhat.

matra_bringa_4_1000.jpg

Útvonal

Az útvonal kapcsán idézzük az erdeiprogramok.hu portált:

A létrehozott kerékpárút-hálózat a Cartographia Kiadó legújabb kiadású Mátra térképén már megtalálható – tudta meg az Erdeiprogramok.hu. A kerékpározni vágyók több lehetőség közül is választhatnak, ha a legmagasabb hegységünkben szeretnének kerekezni.

Az egyik lehetőség a Mátraházán található szállodáktól vezet egészen a Bőgős-rétig, ahonnan közúton a Felső-Mátra összes települése megközelíthető (Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentisván). Itt több idegenforgalmi egység is fogadni tudja a kerékpárosokat, többek között a Galyatetői Turistacentrum. Innen az Országos Kéktúra vonalán, Mátraalmáson keresztül a Mátra északi oldalán eljuthatunk Fenyves-pusztára, ahol végigjárhatjuk a tanösvényt vagy az arborétumot. Innen Bátonyterenye felé vagy a kék jelzést követve a Cserhát felé vihet tovább utunk.

Mátraházáról a másik irányba a Kékes oldalán indulhatunk el szintén az országos kék jelzésen, egészen Recskig, ahol egy szakaszon párhuzamosan fut a kék és a zöld jelzés. Utóbbival az észak-dél irányú Parád-Markaz vonalon tudunk tetszőleges úticélt választani. A Parádi részen a sárga jelzést követve Ilona-völgy gyönyörű vízesése várja a kerékpárosokat, akiknek kialakított biciklitároló is a rendelkezésükre áll.

Mindenkinek kellemes és biztonságos erdei bringázást kívánunk a Mátra erdei útvonalain!

A gyöngyösi Maxi Rádió interjúja Jung Lászlóval, az Egererdő Zrt igazgatójával.: 

90 km felújított kerékpárutat adtak ma át a Mátrában. Jung László - a beruházó cég - az Egererdő Zrt. igazgatójával beszélgettem az átadóünnepségen.

Közzétette: MaxiRádió – 2016. június 14.

www.gyongyos-matra.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr658811452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása