TOP 6 nem-csak-boros program Tokaj-Hegyalján

2016. július 14. 11:30 - A.g.o.r.a.

Vízitúrával, kecskesajt dizájnolással, szabadtéri balettel és zempléni gasztro-bringatúrával is találkozhatunk a klasszikus borkóstolós programok mellett a nyári Tokaj-Hegyalján.  

 

Bodrogzug vízitúra | EGÉSZ NYÁRON

A Bodrogzug az ország legszebb és legkülönlegesebb vízitúrázó területei közé tartozik. Ez az egyik legnagyobb kiterjedésű ártér, melyet rendszeresen elönt a víz, ugyanakkor az év bizonyos szakaszaiban akár gyalogtúrázni is lehett ugyanitt. A Bodrogzug vízi tanösvényéről itt tudhatunk meg többet - vízitúraszervezőt pedig itt találunk. 

Sajtkészítő hétvége Komlóskán | EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Saját sajtot készíthetünk Tokaj közvetlen szomszédságában, Komlóskán, egy helyi termelő farmján. A Sólyomvár-lak ideális kiindulópont a környék felfedezésére, éttermünkben az alapanyag a sajtműhelyből egyenesen a tányérra kerül. A sajtkészítés mibenlétéről bővebben itt lehet olvasni

 

Gasztro&Bicikli túra | EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Bicajra pattanva kellemes útravalóként csemegézhetünk a Zemplén válogatott finomságai között  az országos gasztrotúra első állomásán. A zempléni programról részletesen itt lehet olvasni.

Balett | SZOMBAT >>> sajnos az előadás elmarad

 A Tokaj Fesztiválkatlanban július 16-án  kihagyhatatlan kulturális csemegének ígérkezik a Győri Balett látványos és monumentális előadása, a Bolero - Carmina Burana.  Közreműködik a Kodály Kórus Debrecen, a Csokonai Színház - Debrecen kórus és a Miskolci Szimfonikus Zenekar / Hungarian Symphony Orchestra, Miskolc.

Birtoklátogatás és borkóstoló | EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Még sincs program bor nélkül Tokajban: a  Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon saját termelésű, kézzel válogatott szőlőből készülnek a finom borok. A birtokhoz tartozik a Tokaj város főterén található Rákóczi Pince és Udvarház -aminek alapjai még a  15. századbból származnak -, mely  hangulatos Lovagteremmel, borterasszal ideális helyszíne a borkóstolóknak és rendezvényeknek. Részletes programok innen

hetszolo-kofal-zold-kicsi.jpg

Hímesudvar | EGÉSZ HÉTVÉGÉN

A Hímesudvar  egy egész évben nyitva tartó pincészet Tokaj belvárosában, aminek nem vsak ez a különlegessége, hanem a  név mögött álló borász is. Ugyanis Várhelyi Péter a szakma és fogyasztók szívét is elnyerte egy mindössze 3 ha-os szőlőbirtokon készülő boraival. A csodás borok mellett a család nőtagjai,  Péter felesége Beáta és Kata húga a nemrég felújított, hangulatos kóstolóhelyiségben fogadja a vendégeket csendes borozgatásra. A kertben hatalmas diófa tövében ücsöröghetünk, megismerhetjük a pincét, benne az év több borritkaságát is. Készült náluk ilyen ritkaságként Kövérszőlő fajtából a fahordóban erjesztett és érlelt száraz bor, de kóstolható náluk a szintén kevéssé ismert Tokaji Fordítás is. Boraikat nem lehet megtalálni a szupermarketek polcain, mert nagyon kevés készül belőlük, szinte az utolsó palackig a helyszínen értékesítik őket.

himesudvar_18_of_53.jpg

himesudvar_37_of_53.jpg

himesudvar_45_of_53.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr328885260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása