Sárospataki Szent Erzsébet Ünnep

2016. május 10. 10:01 - Észak-magyarországi régió

Mindig is kíváncsi voltál, hogy milyen lehetett egy középkori vigasság? Érdekelnek a vásárok? Hamisítatlan középkori lakomára vágysz? Ha bármelyikre igennel feleltél, május 14-16. között, Pünkösdkor irány a Sárospataki Vár!

szent_erzsebet_2.jpg

A 2016-os Szent Erzsébet Ünnep lebilincselő programokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyerekek megismerkedhetnek a tárogató művészetével, kalandozhatnak a játszóházban, részt vehetnek a Sárkányverő játékban és még számos érdekességgel találkozhatnak.

Azonban a felnőttek sem maradhatnak ki a szórakozásból, sőt! Őket a különböző zászló- és tűztánc bemutatók, a Garagulya Gólyalábas Kompánia két részes vásári komédiája, illetve rengeteg más, izgalmas móka várja.

Nem szabad megfeledkeznünk a finom ételekről sem, hiszen ezekkel lesz kerek és garantált – egy igazán jó hétvége. Az ünnep egyik leglátványosabb része a körmenet, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan, korhű középkori ruhákban lehet megtenni. Erre az alkalomra május 11-13. között van lehetőség ruhapróbára- és kölcsönzésre is. Egy szó, mint száz: hétvégén a Szent Erzsébet Ünnepen a helyed!

sarospataki_var_3.jpg

További infók:

www.sarospatak.hu

 www.szenterzsebet.hu

Íme a részletes program:

szent_erzsebet_unnep_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr928698244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása