Kilinccsel előre! – avagy utcai drift verseny Eger belvárosában

2013. augusztus 30. 12:09 - Észak-magyarországi régió

Hogy miért kilinccsel előre? Aki kicsit is ismeri a driftet annak nem kell elmagyarázni, aki pedig nem ismeri, annak itt a remek alkalom, hogy megismerje: 2013. szeptember 14-15-én Egerben!

A hír hallatán először nekünk is káprázott a szemünk. „Drift, Egerben, a belvárosban?? Azt hittem az ilyesmit csak versenypályán lehet..” Legalábbis hittük. De 2013. szeptember 14-15-én mindez valósággá válik, méghozzá Európában egyedülálló módon!

Tudjuk, hogy a rallysok már évek óta brüngetnek meg zúgatnak a Dobó téren, de egy ünnepélyes gépátvételi és célbaérési ceremónia közel sem fogható egy igazi, csapatós utcai autóversenyhez. Ugyanis ezek a pilóták nem kímélik ám a gépeket: kormány fordít, egy rántás a kéziféken és padlógáz. Az eredmény pedig füstölő, nyikorgó gumik és száguldás „kilinccsel előre”.

Drifting_2012_5_best_032.jpg
"Kilinccsel előre" - Fotó: drifting.hu

Mindez persze nem szokatlan a kifejezetten erre a célra készült, vagy átalakított versenypályákon és ringeken, de hogy Észak-Magyarország turisztikai fővárosának történelmi belvárosában? Ez az EgerDrift igazi kuriózuma. A drift, mint sport egyébként meglepően népszerű hazánkban, az egyes futamokon akár 6000 ember is összegyűlik, hogy szurkolhasson a srácoknak… és ha hiszitek, ha nem, még egy hölgy is megbújik a Magyar Profi Drift Bajnokság mezőnyében.

Ami pedig nézői szempontból legfontosabb, a verseny látogatása teljesen ingyenes!

Ha kedvet kaptál az égett gumi szagához és a benzingőzhöz, számos oldalról tájékozódhatsz a verseny és a magyarországi drift szakma híreiről. Hivatalos honlap a drifting.hu, itt követheted a legfrissebb híreket, valamint érdekes információkért kövesd a Drifting.hu és az EgerDrift Facebook oldalát!

Addig is a (ló)erő legyen veled!

ST5_1009.jpg
Fotó: drifting.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr925484663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Just Green 2015.11.19. 10:31:22

A cikk szerzőjének figyelmét szeretném felhívni hogy egy bajnokság minden pilótája egyenrangú résztvevő, és egyikük sem bújik meg a mezőnyben, még abban az esetben sem, ha nem férfi az illető! Másrészt az általa említett, esetünkben nő versenyző is ugyan olyan pilóta mint bármelyik férfi társa és nem megbújik a tömegben hanem eredményes résztvevője a futamsorozatnak, aki jelenleg is a 3. helyen áll a bajnokságban és még az ezüst pozícióban is befejezheti az idei évadot.
Fontos lenne odafigyelni arra hogy egyenlően kezeljék a pilótákat média anyagokban és az "Ugyanis ezek a fiúk.." kifejezést mondjuk "Ugyanis ezek a pilóták.." -kal helyettesíteni.A magyar nyelv elég változatos és mély ahhoz hogy ne legyen akadálya a megfelelő megfogalmazásnak.
meg tudjuk oldani ?
süti beállítások módosítása