Fejlesztések, attrakciók és programok Miskolcon

2012. március 06. 09:57 - Sándi

 Jelenleg több olyan beruházás van folyamatban Miskolc életében, mely a turisztikai szolgáltatások mennyiségének és minőségének javítását célozza meg. A fejlesztésekkel és az új turisztikai funkciók telepítésével a város vonzereje jelentősen növekszik, ami kedvezően befolyásolja az ide érkező turisták számát.

 
A 13. században épült, ma már részben romos diósgyőri várat helyreállítják, és interaktív tartalommal töltik meg a meglévő termeket, amelyek a mindennapi középkori életet mutatják majd be. A rekonstrukció eredményeképpen a korabeli Közép-Európa legnagyobb alapterületű, impozáns lovagterme a régi fényében fog pompázni, és előadások, konferenciák helyszínéül is fog szolgálni. A kápolna rekonstrukciójával az épületegyüttes alkalmas lesz esküvők megrendezésére is. A vár szomszédságában a hagyományőrző rendezvények megtartására szolgáló közösségi tér, a Lovagi Tornák Tere és a Vásártér kap helyet. (www.varosfejlesztes.miskolc.hu)
A diósgyőri vár a rekonstrukció idején is fogad vendégeket, és számos rendezvénynek is otthont ad - a májusi reneszánsz kavalkádtól a júliusi várszínházi estéken át az augusztusi középkori forgatagig. (www.diosgyorivar.hu)
 
A lillafüredi függőkert fejlesztése keretében kilátópontokat alakítanak ki, ahonnan még élvezhetőbb a vízesés, a Hámori-tó és a környező hegyek látványa. Kialakul a „Zene terasza” színpaddal és nézőtérrel. A „Költészet terasza” József Attila szobra közelében a költészet témájához kapcsolható események színhelyéül szolgál majd. A „Fiatalság és a Találkozások” terasza a kert legnagyobb területe, ami fogadó tér is lesz. „A Vízesés teraszának” rendbetételével és az „Anna kilátóból” közvetlen közelről lesz élvezhető a vízesés. A régi lillafüredi laktanya helyén szabadidő- és élménypark épül magánberuházásból.
 
2012 nyarától családi élményfürdő várja majd a látogatókat a Selyemréti Strandfürdő területén. Itt megépül egy 5 egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, összesen 1728 négyzetméter vízfelületű medencecsoport dögönyözővel, ülő-, úszó-, csúszda- és gyerekmedencékkel. A strand területe is átalakul;  Akadálymentes sétautak, parkosítás járulnak hozzá a nyugodt környezet megteremtéséhez.
 
A Science Múzeum a Miskolci Egyetemhez lazábban és szorosan kötődő tudomány- és ipari területek múltját, jelenét és jövőjét kívánja bemutatni oly módon, hogy a látogatók működő modelleken tekinthetik meg az egyes folyamatokat. A kiállítás tematikájának súlypontját a hagyományos ipari területek mellett a nanotechnológia eredményeinek és jövőjének bemutatására helyezzük. A Fűtőmű - Kulturális Központ és Science Múzeumban olyan nagyméretű, teljes mértékben variálható, multifunkciós rendezvényterem is helyet kap, mely emelkedő nézőterű alternatív színjátszóhelytől a teljesen sima padlójú bálteremig tetszőlegesen alakítható, modern színpadtechnikájú előadóhely lesz. A Science Múzeum időszaki kiállításait befogadó területként működik majd, alkalmas lesz Miskolc legnagyobb, mintegy 900 fő befogadására alkalmas előadótermeként helyet adni a városi nagyrendezvények programjainak is (Operafesztivál, Tapolcai nyár és az Egyetemvárosban megvalósuló más fejlesztések rendezvényei).(www.varosfejlesztes.miskolc.hu)
Miskolc városa igen gazdag programkínálattal is várja vendégeit. A kultúra szerelmesei számára a múzeumi programok (www.miskolcigaleria.hu, www.hermuz.hu) vagy a szeptemberi Jameson CineFest Miskoci Nemzetközi Filmfesztivál (www.cinefest.hu) vetítései jelentenek igazi élményt. A fiatalok többek közt a Miskolci Egyetemi Napok (www.uni-miskolc.hu) vagy a Rocktóberfest koncertjein (www.rocktoberfest.hu) kapcsolódhatnak ki. A különleges italok kedvelőinek ajánljuk március közepén a Kisüzemi Sörfőzdék Találkozóját, ahol a a tokaji aszú esszencia és a malátasör házasságából született miskolci sörkülönlegességet, a Kortyot is meg lehet kóstolni. (www.sorfozdek.hu).
 
A június igazi kulturális pezsgést jelent majd Miskolcon: a diósgyőri várban a XVI. Borsodi Fonó Nemzetközi Folklórfesztivál, majd a Gyermek Borsodi Fonó nyitja a sort, a belvárosban pedig június 8. és 17. között a zenéé lesz a főszerep a Bartók + Puccini Nemzetközi Operafesztiválon. (www.operafesztival.hu) A Múzeumok éjszakájához kapcsolódik hagyományosan a Fröccsfesztivál, amelynek egyik célja, hogy ezt a hungaricumnak számító italt népszerűsítse. A vállalkozó kedvűek egy fröccstúra keretében Móra Ferenc nyomán kereshetik fel az avasi pincesor régi borospincéit. (www.froccsfesztival.hu)
Július második felében az U16 Kosárlabda EB-nak ad otthont a város.
 
forrás: turizmus.com
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr104292314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása