ÁSZ: érdemes támogatni a turisztikai fejlesztéseket

2010. október 20. 11:27 - Ákos23

Érdemes-e két, egymástól néhány tíz kilométerre fekvő gyógyfürdőt fejleszteni? Megtérül-e az állami támogatás a szállodai beruházások esetén? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk, ha elolvassuk az Állami Számvevőszék Kutatóintézetének legfrissebb tanulmányát.
A kutatás – amelyet kedden mutattak be a sajtó számára – abból az alapvetésből indul ki, hogy az utóbbi évtizedekben a turizmust a különböző kormányok kiemelt területnek tekintették és jelentős összegeket költöttek erre. A tanulmány készítői - Tököli László, dr. Pulay Gyula és dr. Mundruczó Györgyné - ugyanakkor azt is megállapítják, hogy a megvalósult fejlesztések hatásaival és hatékonyságaival alig foglalkozott vizsgálat. A kutatók nemzetközi összefüggésbe is helyezték a magyar turizmus alakulását az utóbbi 10-15 év során, majd 10 megvalósult turisztikai fejlesztést - köztük a Mezőkövesdi Zsóry Fürdőt és a Balneo Hotelt - elemeztek ki részletesen. Mindegyik beruházás értéke elérte a 200 millió forintot.

A teljes cikk megtalálható itt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr782385649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása