Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2010

2010. október 18. 14:09 - Ákos23

Október 15-én Balatonfüreden osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2010. évi díjait. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Balatonfürednek, falu kategóriában Paloznaknak ítélték oda, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2011. évi Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében.
A díjazottak közt találkozhatunk észak-magyarországi településekkel is (ezek félkövér betűtípussal szerepelnek).
A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi díját Tokaj és Ludányhalászi kapta, míg a Belügyminisztérium Cigándnak, Százhalombattának, Herceghalomnak, Nyergesújfalunak, Szekszárdnak és Kondorosnak nyújtott át elismerést.
A Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legmagasabb díját, az Arany Rózsa-díjat Budaörs, Gyula, Hidvégardó, Fehértó, Csesztve, Balatonföldvár és Bábolna kapta. Ezt a díjat régiónkét csak az az egy település kaphatja meg, amely évek óta kiemelkedő eredményt mutat fel a környezetszépítésben.
A magyar verseny kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez (Entente Florale Europe), amely már több mint három évtizedes múltra tekint vissza.

Szólj hozzá!
Címkék: tokaj szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr822380926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása