Miskolc nyerte az Értékgazdag Település Díjat

2010. szeptember 30. 16:17 - Ákos23

A pályázatot a hazánk tájértékeinek feltérképezése, megismertetése és értékőrző használatuk népszerűsítése érdekében létrejött konzorcium hirdette meg. A konzorcium tagjai között található a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kara, a Földmérési és Távérzékelési Intézet, a Nemzeti Örökségvédelmi Központ, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága is.
Az elismerésre harminckét érvényes pályázat érkezett, az interneten szeptember 25-éig szavazhat a nagyközönség arra, hogy melyik pályaművet tartja érdemesnek a közönségdíjra. A pályaműveket három kategóriában várták: 10 ezer fős lélekszámig, a közepes méretű települési kategóriában, valamint 40 ezer fő fölött. A borsodi várossal együtt hat nagyváros szállt szállt versenybe a legmagasabb kategóriában az Értékgazdag Település címért.
„Miskolc kategóriájában és a közönségszavazásban is az első helyen végezett. 2430 megtekintés mellett a látogatók 5-ből 4,6 pontra értékelték a város bemutatkozó filmjét, amely sikeresen kapcsolja össze a helyi közösséget a város értékeivel. Rendkívül ötletes és szemléletes bemutatója mellett kiemelt értéke a pályázatnak a benyújtott értékmentő és értékteremtő program is. Miskolcon példaértékűen igyekszik elősegíteni az önkormányzat, hogy az emberek mindennapjaiba beépüljön az értékközpontú, felelős gondolkodás és az értékteremtő tevékenység” – állt a konzorcium közleményében.
Elismerést érdemel Cserépfalu települése is, hiszen a 10 ezer fő alatti kategóriában megosztott második helyen végzett, két másik községgel együtt. „Cserépfalu rendkívül gazdag természeti és kulturális értékekben, és különösen fontos számukra a helyi kötődés és identitástudat erősítése. A falu sokféle tájértékét a film jól bemutatja, felvillantva azokat a helyi mesterembereket is, akik az értékekkel kapcsolatba hozhatók” – olvasható az összegzésben. Valamint dicséret illeti Kazárt is, amely a megosztott harmadik hely büszke birtokosa lett.

A végeredmény megtekinthető itt!

Szólj hozzá!
Címkék: miskolc baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr352334961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása