Több üzleti utazás Németországban

2010. augusztus 04. 09:23 - Deeena

Németországban sok német nagy turisztikai vállalatnál az elmúlt napokban készültek el a féléves mérlegek. Az eredmény: a mérlegeredmények mind a Lufthansa-nál, mind az Airplus-nál vagy akár a CWT üzleti utazói irodaláncnál is sokkal jobban alakultak a vártnál.

Aki most megnézi a német vállalatok féléves mérlegbeszámolóit, szinte kivétel nélkül pozitív eredményekrõl számolhat be. A legtöbb légitársaságnál erõsen emelkedett a forgalom, néhányan már ismét "fekete számokat" írnak. Hasonló a helyzet a szálloda- és hivatásturisztikai utazási irodai láncoknál is. A CWT 17%-os forgalmi növekedésrõl számol be - ritkán fordult elõ még régebben is hasonló.  Éppen a túlságosan is takarékos német piacon alakult ki mostanra az a helyzet, hogy átlagban 18%-os növekedést tudnak felmutatni. Különösen a május és a június alakult minden várakozáson felül, fejezi ki örömét August Gossewisch, a CWT  európai igazgatója.

A világ más részeiben viszont olyan növekedésnek lehetünk tanúi, amelyrõl Európában még álmodni sem mernek: Dél-Amerikában 48%-os, Ázsiában pedig 43%-os a bõvülés.

Európában januárban még alig volt  érezhetõ javulás, februárra azonban már megmozdult a piac és 4%-kal nõtt, júniusban pedig elérte a bõvülés a 25%-ot.

2010 elsõ félévében a német vállalatok pl. 11 %-kal nagyobb összeget fordítottak repülõjegy-vásárlásra. A vállalatok nem csak egyre több munkatársat küldenek egyre gyakrabban üzleti utakra (egyébként rendkívül növekszik a külföldön megrendezendõ meetingek és események száma is), hanem azt sem bánják, ha esetleg ezek az utak kicsit drágábbak. A vállalatoknál lazítottak az eddig megszokott utazási tilalmakon és például újra lehet business osztályon repülni. Bár még mindig nagy a lemaradás, amit be kell hoznia a piacnak, a hivatásturizmus „lámpája zöldre váltott”, ami a szakma széles körének nagyon jó hír. (BizTravel / Oliver Graue cikke alapján - KSt).

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr592197611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása