III. Országos Borkirálynõ Választás Tarcalon

2010. augusztus 04. 09:29 - Deeena

2010-ben harmadik alkalommal választják meg a hazai borvidékek (borutak, borlovagrendek, hegyközségek) együttmûködésével Magyarország Borkirálynõjét. A választás döntõjére, illetve a koronázási ceremóniára immár hagyományosan a világörökségi Tokaji Borvidék egyik kiváló pincészetekkel büszkélkedhetõ településén, Tarcalon kerül sor augusztus 20-21-én.

Magyarország Borkirálynõje egy éven keresztül a magyar bor arca itthon és külföldön egyaránt,  szakmai kiállításokon, média megjelenésekben képviseli a magyar borkultúrát, a borászokat, borokat és borvidékeket. A rangos versenyben a hazai borvidékeken 2009. augusztus 20-a után megválasztott borkirálynõk vehetnek részt. A választáson a szépség és fiatalság mellett az idegennyelv-tudás, a magyar borok, a gasztronómia, a hazai kultúra, irodalom és a történelem ismerete is fontos szempont. Ezek alapján a tavaszi elõselejtezõk során kilenc versenyzõ került a döntõbe, akik azóta írásos feladatokban mérték össze a tudásukat, hogy aztán Tarcalon a gyakorlati felkészültségükrõl is bizonyságot tegyenek.

További információk: www.tokaj-turizmus.hu.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr862197618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása