Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. új vezérigazgatója

2010. július 05. 09:22 - Szóbanforgó

Július 2-án több állami vállalat, közöttük a Magyar Turizmus Zrt. vezetõi posztján hajtott végre személycserét a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Az MT Zrt. új vezérigazgatójának személyével kapcsolatban az MFB pénteki közleménye nem közöl többet, mint kinevezésének tényét. Róna Iván, aki 2006 novemberétõl mostanáig töltötte be ezt a pozíciót, megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni.

Horváth Gergely nem ismeretlen a turisztikai szakmában, elsõsorban a szállodások körében. A 31 éves fiatalember mostani kinevezése elõtt a Danubius Hotels kötelékébe tartozó Budapest Hiltonban töltött be értékesítési igazgatói pozíciót. Felsõfokú szakmai tanulmányait az akkor még Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Fõiskola angol nyelvû, turizmus- és hotelmenedzsment képzésén folytatta, késõbb közgazdász diplomát is szerzett a pécsi egyetemen. Pályafutását az Egyesült Államokban kezdte, hazatérése után rögtön a Danubiusnál helyezkedett el, kilenc évvel ezelõtt.

Személyének kiválasztása – bár a hivatalos kommüniké errõl nem tesz említést – visszaigazolja azt, hogy az új kormány értékesítés-centrikus nemzeti marketinget szorgalmaz.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr12130165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása