Múzeumok Majálisa - Átadták Az Év Múzeuma díjakat

2010. május 17. 09:31 - hanyikur

A gyöngyösi Mátra Múzeum nevében Füköh Levente igazgató, a Hadtörténet Intézet és Múzeum képviseletében pedig Holló József Ferenc főigazgató vehette át szombaton Az Év Múzeuma elismerést a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, a Múzeumok Majálisa megnyitó rendezvényén.

Az Év Múzeuma 2009 címet a Hadtörténeti Múzeum a magyar katonai hagyományok megmentése és megismertetése érdekében végzett sokirányú, kiemelkedő munkájával, látogatóbarát tevékenységével érdemelte ki. A Mátra Múzeum pedig a teljes körű múzeumfejlesztéssel, a kiállításokhoz kapcsolódó múzeológiai és közművelődési munkájával nyerte el a kitüntetést - méltatta a múzeumok munkáját Deme Péter, a bíráló bizottság tagja az átadón.
A rendezvényen az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Közgyűjteményi Főosztálya különdíját a százhalombattai Matrica Múzeum vehette át a felújított és kibővített épületben rendezett magas színvonalú, látogatóbarát, interaktív kiállításáért. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület különdíjában részesült sokszínű kiállítási programjainak és kulturális tevékenységének elismeréseként.
A Tiszazugi Földrajzi Múzeum az ICOM (Múzeumok Nemzetközi Tanácsa) Magyar Nemzeti Bizottság különdíját kapta a felújított épületben megrendezett látogatóbarát állandó kiállításáért és kiemelkedő múzeumpedagógiai tevékenységért.
A bíráló bizottság elismerő oklevelét vehette át a salgótarjáni Nógrádi Történeti Múzeum és a bonyhádi Völgységi Múzeum.

Idén három kategóriában 23 múzeumra szavazhatott a közönség - tájékoztatott Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese. Az évi több mint 30 ezer látogatót fogadó múzeumok kategóriájában a győri Városi Művészeti Múzeum, az évi 5-30 ezer érdeklődőt vonzó múzeum kategóriában a tápiószelei Blaskovich Múzeum, a legkisebbek kategóriájában pedig a Tiszalúci Tájház nyerte el a 2010 Vendégbarát Múzeuma címet. Elmondta: a megmérettetésen indult múzeumokra csaknem négyezer szavazat érkezett.

forrás: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr712009289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása