Turizmusát fejleszti Sárospatak - megnyílt az Újbástya is

2010. február 01. 09:35 - hanyikur

A várnegyed bejáratánál egy 1702-ben felrobbantott bástya helyén épült fel a háromszintes Újbástya Rendezvénycentrum, amelynek földszintjén a helyi Tourinform iroda és egy kávézó kapott helyet.

A kívül tégla borítású épület első emelete időszaki kiállításoknak ad otthont, a másodikon lévő 130 személyes konferenciaterem pedig akár többnapos konferenciák, tréningek fogadására is alkalmas, mivel minden ahhoz szükséges felszereltséggel rendelkezik.

Az építkezés során feltárták a volt bástya alatti kazamata rendszer egy részét, amelyben tavaly év végén nyílt meg a 10-18 óra között látogatható Börtönpanoptikum, benne a feudális Magyarország tortúráit, megszégyenítéseit és kínzásait bemutató életképekkel.

A várfal melletti, Bodrogra néző területen kialakított 800 férőhelyes Szabadtéri Színpad egyedi helyszínt kínál koncertek, fesztiválok és színielőadások részére.

A Rákóczi-vár földszintjén megnyílt a konyhájáról híres Vörös-torony Étterem, ahol korhű környezetben reneszánsz lakomákat is rendeznek.

A tavalyi évben a város szélén lévő Végardó Parkfürdő felújítására és az új Acapulco- és élménymedencére 450 millió forintot költöttek. Így már öt - közte a 38 C fokos gyógyhatású termálvizes - medencével rendelkezik és egész évben folyamatosan fogadja a hazaiakon kívül nagy számban érkező szlovák és a lengyel vendégeket is. Az idei évben két milliárd forintos beruházás indul. A  közeljövőben wellness részleggel bővül a fürdő és megépül a szomszédságában egy 120 szobás, négycsillagos wellness hotel is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr881718865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása