14 minőségi díjas 2009-ben

2010. január 28. 09:58 - hanyikur

Tavaly 13 szálloda és 1 étterem nyerte el a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, melyet - mint minden évben - idén is az Utazás Kiállításon adnak majd át hivatalosan – jelentette be Ujhelyi István, a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke és Wolff Péter társelnök Budapesten, a Danubius Hotel Aréna szállodában megtartott sajtóeseményen. A két szakember Trencsényi Mariann projektigazgatóval együtt a Magyar Turizmus Minőségi Díj programról, a tavalyi év nyerteseiről és a 2010. évi pályázatról adott tájékoztatást a média képviselői számra.

Ujhelyi István hangsúlyozta: örvendetes, hogy a minőségi díj a 2005-ös pilot program óta presztízs értékű jel lett a hazai turizmusban, nem beszélve arról, hogy a HOTREC is az európai rendszer alapjául választotta. Wolff Péter arra mutatott rá, hogy a szolgáltatók rendkívül komolyan veszik a megmérettetést, melynek szakmaiságát a hoteleknek 750, az éttermeknek 300 pontból álló önértékelési lista, illetve az anonim ellenőrzés garantálja. Szintén jelzésértékű, hogy a 3 évig érvényes díjat idén a tervek szerint valamennyi szállodájára megújítja az Accor Hospitality. (Idén 23 szolgáltatónál jár le a 3 év.) A megújítás egyébként a megszerzéshez hasonló procedúrát jelent, viszont a költségei jóval alacsonyabbak.

Elhangzott többek között, hogy a jövőben szeretnének a minősítésbe több éttermet bevonni, s tervezik azt is, hogy a későbbiekben fürdőszolgáltatók számára is kidolgoznak majd hasonló rendszert. A díjnak és a díjazottaknak továbbra is kiemelt promóciót nyújt a Magyar Turizmus Zrt. Az idei pályázatot február 1-jén hirdetik meg, a benyújtási határidő május 31.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj 2009-es nyertesei a következők:

Szállodák:

- Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel, Kecskemét

- Hotel Caramell, Bükfürdő

- Danubius Hotel Arena, Budapest

- Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány

- Promenade City Hotel, Budapest

- Andrássy Kúria Hotel Wine& Spa, Tarcal

- Best Western Hotel Aquarell, Cegléd

- Hotel Fagus, Sopron

- Hotel Lycium Debrecen, Debrecen

- Ramada Resort Aquqworld Budapest, Budapest

- Boutique Hotel Zara, Budapest

- Airport Hotel Budapest, Vecsés

- Buda Castle Fashion Hotel, Budapest

Étterem: :

- Wunderlich Bortrezor és Látványpince, Villány

Szólj hozzá!
Címkék: hotel hegyalja

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr371708429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása