A Késői Szüretelésű Tokaji Sárgamuskotály 2008 aranyérmet nyert

2010. augusztus 12. 16:29 - hanyikur

A Moonvalley Wines Tokaj borászat 2008-as évjáratú, késői szüretelésű, dűlőszelektált sárgamuskotály bora aranyérmet nyert az idei franciaországi Muscats du Monde versenyen és egyedüli magyar borként egyúttal bekerült a TOP 10 közé is.

A muskotályok legrangosabb világversenyére, a franciaországi  Frontignan la Peyrade-ban megrendezésre kerülő Muscats du Monde elnevezésű megmérettetésre idén 23 országból 206 bort neveztek. A változatosságot, a minőséget és a magas színvonalat értéknek tekintő versenyen a nevezések 33%-át, összesen 69 bort díjaztak, amelyből 32 bor kapott aranyérmet.

A 25 hektáron, 7 első osztályú dűlő 19 különböző parcelláján elterülő mádi birtok egyik fontos alappillére a kompromisszum nélküli szőlőtermesztés.  A birtok egyik érdekessége a Nyulászó dűlő, amely speciális mikroklímájának, ásványos talajgazdagságának és nyugati kitettségének köszönhetően kiváló termőhelyet biztosít a sárgamuskotály szőlőfajtának.  A Guyot-művelési módon, következetes technológiai fegyelemmel művelt fiatal ültetvény borsikere nagy ígéreteket rejt a jövőre vonatkozólag.  A gondosan szelektált, különleges sárgamuskotályból összesen 1230 palack készült, és ősztől lesz kereskedelemben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr772217327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása