TOP 7 bor & gasztro rendezvény Egerben, 2016-ban

2016. április 20. 09:01 - Észak-magyarországi régió

Nem csak a tavaly újjá varázsolt történelmi belváros miatt lesz érdemes 2016-ban is felkeresni Egert – a hevesi megyeszékhely gasztronómiai programkínálata is figyelemre méltó! A 7 legjobb eseményt gyűjtöttük össze ezek közül.

Pálinka Fesztivál (2016. március 11-12.)

agriapark_palinka_480.jpg

Az Agria Park Bevásárlóközpont (Eger, Törvényház utca 4.) hangulatos díszkertjében idén már 5. alkalommal kap helyet a nagysikerű Pálinka Fesztivál. Prémium kategóriás pálinkák mellett színes programok, koncertek várják a látogatókat az ingyenes rendezvényen.

V. Egri Csillag Borfesztivál (2016. április 29-30.)

egri_csillag_480.jpgIdén ötödik alkalommal rendezik meg Eger új fehérbora tiszteletére az Egri Csillag Fesztivált. Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel a borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget. A rendezvény helyszíne idén a Dobó tér lesz. Központban az Egri Csillag!

Street Food Fesztivál (2016. május 4-7.)

streetfood_eger_480.jpgEger a díjnyertes borok, a szépség és az inspiráció városa. Ezúttal, a borok mellett a város és a környék kiváló konyhái is bemutatkoznak! A Street Food Fesztivál idén debütál Egerben, ráadásul a Moo-Week Filmhét keretében. A szombaton szabadtéri koncert fokozza majd a hangulatot. Helyszín a történelmi belváros.

XX. Egri Bikavér Ünnep (2016. július 7-10.)

Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett, kiváló környezetben kóstolgatjuk remek borainkat, egyszerűen csak jól érezzük magunkat. Idén immár huszadik alkalommal. Helyszín a közkedvelt Érsekkert. Már várjuk, hogy idén ismét az árnyékot adó évszázados fák alatt kóstolhassuk végig Eger ízeit.

Sörfesztivál (2016. augusztus 12-13.)

agriapark_sor_eger_480.jpgA Pálinkafesztivál mellett egy másik nagysikerű rendezvényét is folytatja idén az Agria Park Bevásárlóközpont. Augusztus közepén, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel, ismételten egy bulis Sörfesztiválra számíthatunk a Díszkertben, ahol kézműves és prémium kategóriás söröket kóstolhatnak a látogatók. A kóstolás mellett kihagyhatatlanok az ingyenes színpadi műsorok is. Ez itt tehát a Sörfesztivál a Borok városában.

Szüret a Szépasszonyvölgyben (2016. szeptember 23-25.)

szepasszony_szuret_eger_480.jpgAz egri borászok a Szépasszonyvölgyben 2016-ban is szüreti mulatsággal és borünneppel készülnek. A helyi borok kóstolgatása, szüreti ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek, gyermekprogramok szórakoztatják a családokat. Természetesen idén is lesz szüreti felvonulás és táncház. A három napos szüreti program bepillantást enged a hagyományos szüretek hangulatába és a borkészítés folyamatába Eger borvölgyében, a Szépasszonyvölgyben.

Szépasszonyvölgy Weekend facebook esemény

XVI. Borszalon (2016. december 29.)

borszalon_fotoszanto_480.jpgKép: fotoszanto.blogspot.hu

XVI. alkalommal rendezik meg az Egri Borszalont a Hotel Eger & Park (Eger, Szálloda utca 1-3.) konferenciatermében. A rendezvényen a híres borvidék jelentősebb borászai személyesen kóstoltatják boraikat. Évről-évre színes program kíséri a jó hangulatú (naná!) évzáró rendezvényt.

További infók Egerről:

www.eger.hu

masfelmilliokaloria-logo-680.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr368286176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása