Tállyai Borünnep 2014

2014. május 13. 13:20 - regadmin

Az első Tállyai Borünnep május 16-17-én kerül megrendezésre célja a helyi borkultúra, szőlő- és bortermelés, a helyi pincészetek és az ahhoz kapcsolódó turizmus újjáélesztése és népszerűsítése. A kétnapos rendezvény alatt, a Tokaj-Hegyaljai települést és borait is megismerhetik a látogatók. Mindezt fesztiválos hangulatban, az új borrendjük tagjainak tolmácsolásában.

A Tállyai Borünnep alkalmával megalakul az Taille Borlovagrend is. A helyi borászokból álló szakmai szervezetet Dr. Dutka Antal, a Police Borrend elnök-nagymestere avatja majd fel. A borrend célja nem csak a bor, hanem egész Tállya és környékének képviselete és népszerűsítése.

Az esemény szervezője a Tállyáért Egyesület. Céljuk, a valaha szebb időket megélt település újjáélesztése, a Tokaj-Hegyaljai vérkeringésbe való visszatérésének elősegítése, a szűkebb és tágabb értelmezésű régión belüli méltó szerepének visszaállítása. Ideje megmutatni Tállya hagyományait és értékeit a jelen és utókor számára.

Tállya, a Tállyáért Egyesület és a Taille Borlovagrend mindenkit szeretettel vár az alábbi kétnapos programmal:

Május 16.

18.00 Taille Borlovagrend megalakulása az Oroszlános udvarában. Dr. Dutka Antal a Police Borrend elnök-nagymestere felavatja a tagokat.

19:00 Vacsora és borkiválasztás.

20:00 Standup Comedy Kovács András Péterrel.

Május 17.

10:00 a Taille Borlovagrend és a kiválasztott bor megáldása a tállyai Római Katolikus Templomban.

12:00 Borrendek felvonulása pincelátogatással. A lovagok végiglátogatják a tállyai pincészeteket, ahol borokat kóstolnak, majd visszatérnek az Oroszlánosba.

13:00 Ebéd az Oroszlánosban, ahol a Taille Borlovagrend speciális menüjét kóstolhatják meg a résztvevők.

15:00 Tállya bebarangolása.

18:30 Vacsora.

20:00 Harcsa Veronika koncert az Oroszlánosban.

Helyszín: Oroszlános Borvendéglő és Borhotel, Tállya, Rákóczi út 27.

Tállyai Borünnep.jpg

Tállyáért Egyesület • 3907 Tállya, Rózsa utca 9. • info@tallyaertegyesulet.com • www.tallyaertegyesulet.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr776159727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása