Kastélyátadó-dömping

2014. április 01. 16:12 - Észak-magyarországi régió

Egy hét alatt két kastéllyal is gazdagabbak lettünk: pontosabban a kastélyok eddig is megvoltak, de most felújították őket és végre régi-új fényükben ragyoghatnak és fogadhatják a látogatókat Edelényben és Hatvanban is.

A nagyonsokpénzből felújított kastélyok átadása talán csak véletlenül esett egy hétvégére, az egyszerű turista számára azonban ez csak jó hír - hiszen rövid időn belül két új, rendkívül impozáns látnivalóval gazdagodott a régió. Kezdjük virtuális kastélytúránkat Borsodban, lássuk mit tud az Edelényi Kastélysziget.

Ja, kezdjük ott, hogy miért pont Kastélysziget? A 18. században épült félig barokk félig rokokó kastély ugyanis a Bódva egy kisebb szigetén található, ami igazán főúri hangulatot kölcsönöz az egésznek. Egyébként pedig az egész annyira látványos, hogy nehéz lenne hitelesen visszaadni az élményt, ezért csak javasolni tudjuk, hogy látogassátok meg és persze nézzétek meg a filmet is 3D-ben, amiből itt egy kis ízelítő:

A másik kastélyunk múlt hétről pedig a Hatvani Grassalkovich-kastély, illetve a benne működő Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum. Ez utóbbi egyébként duplán érdekes hiszen interaktív játék- és kiállítóterek, szimulációs játékok, a legmodernebb és legszórakoztatóbb technológiai megoldások is várják a látogatókat. A helyzet itt is hasonló az edelényihez: annyira sok információ lenne, amit megoszthatnánk a kastélyról, hogy inkább nem tesszük, csak javasoljuk, hogy ezt is keressétek fel, ha tehetitek.

hatvan_grassalkovich

Fényfestés a hatvani kastélyon - Fotó: Albert Péter - HEOL

Szólj hozzá!
Címkék: heves baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr215888702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása