Eger mindig kéznél van

2013. július 08. 11:29 - Észak-magyarországi régió

Egerben is elkészült a népszerű Guide@Hand alkalmazás, amely Androidra és iOS-re is letölthető, így mostantól mobiltelefonunk lehet az idegenvezetőnk a barokk megyeszékhelyen. Kipróbáltuk.

Próbánkhoz egy kis teljesítményű és kijelzőjű Androidos eszközt választottunk, hiszen ha ő elboldogul vele akkor bármilyen mobil képes rá. Első dolgunk letölteni az alkalmazást készülékünkre, amit kis bűvészkedéssel pár perc alatt meg tudunk oldani. Maga az alkalmazás mindössze 4 megabájt körüli, tehát nem zabálja a tárhelyet. Gondolnánk. Az első indításnál automatikusan frissítések települnek, majd opcionálisan letölthetjük Eger térképét is, további 4,9 Mb-ért. Ezt azonban célszerű megtenni, hiszen innentől kezdve offline módban, azaz adatforgalom nélkül is tudjuk majd használni az alkalmazást. Ajánlott előre gondoskodni minderről, hiszen mobilnet nélkül súlyos forintokba kerülhet a töltögetés. Itt halkan súgjuk meg, hogy Egerben gyakorlatilag minden sarkon lehet ingyen WiFi-t találni, szóval járjunk nyitott szemmel.

guideathandeger.jpg

Na, de az alkalmazásról. Először is kiválaszthatjuk a használni kívánt nyelvet, ami jelenleg csak magyarul elérhető, de reméljük hamarosan a külföldi turisták számára is használható lesz. Maga a felület könnyen áttekinthető és használható, de ha mégsem boldogulnánk vele, ehhez is kapunk segítséget. Az Ízelítő menüpont alatt érdekes információkat olvashatunk és hallgathatunk is a városról. Igen, hallgathatunk is, mert ez ilyen felolvasós cucc. A Séták menüpont alatt találunk egy kb. 3 órás és 3 km-es sétát Eger belvárosában, telis-tele látnivalókkal. Kiválasztottuk a túra indítását, de újabb 25 megabájtnyi letöltésbe futottunk. Nincs mese, indítsuk, különben sosem nézünk szét. Ha jól számoltunk 23 állomást tartalmaz a séta, minden helyszínen szöveges, képes és persze hangos tájékoztatással társulva.

Ha nincs kedvünk a kötött sétához, barangolhatunk is a belvárosban, naná, hogy a Barangolás menüpont alatt. Itt kapunk egy térképet, amelyen szintén jelölve vannak a legfontosabb látnivalók, éttermek, boltok, bankok, parkolóhelyek, na meg a Bíboros (ide mindenképpen üljünk be egy Bambira). Elvileg a helyekre és a közelgő eseményekre rá is kereshetünk, de ez a mi esetünkben még nem igazán működött, reméljük hamarosan ez is a rendelkezésünkre fog állni.

Ami a legfincsibb az egészben, hogy rögzíthetjük is a saját élményeinket, amit utólag vissza is nézhetünk, sőt Facebook profilunkkal bejelentkezve akár barátainkkal is megoszthatjuk, hogy merre jártunk a városban. Akinek nincs Facebook-ja az sajnos ebből az élményből kimarad, de ettől függetlenül is remekül szórakozhat és hasznát veheti az alkalmazásnak.

Szóval ha Egerbe készülsz, akár már ezen a nyáron, mindenképp szerezd be ezt a jó kis alkalmazást a mobilodra, vagy tabletedre, hiszen garantáltan jól jön majd a barangolás során.

A telepítést akár számítógépedről is kezdeményezheted, ezen a linken keresztül: http://www.guideathand.com/hu/downloads

Szólj hozzá!
Címkék: eger

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr875395739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása