Ipolytarnócon is Muzsikál az erdő

2013. június 05. 16:22 - Észak-magyarországi régió

2013. június 29. és július 7. között immár tizedik alkalommal Muzsikál az Erdő - a Mátrai Művészeti Napok Fesztiválján többek között Lajkó Félix és Illényi Katica is fellép.

Ritka az olyan fesztivál, amely a szórakoztatáson felül társadalmi célokat is szem előtt tart, a Muzsikál az Erdő azonban kivétel. Erdészek és művészek közösen fogtak össze annak érdekében, hogy megőrizzék a természeti és kulturális értékeinket, mindezt egy olyan rendezvény keretein belül, amely egyaránt kötődik erdeinkhez és a zenéhez is. Voltaképp egy olyan szabadidő eltöltési lehetőséget ajánlanak nekünk, amely felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, és közelebb hozza a művészeteket az emberekhez.

Idén Mátraalmáson kezdődik a program futóversenyekkel, de Szentkúton, Gyöngyöstarjánban, Szurdokpüspökiben, Bátonyterenyén, Mátrafüreden  és Pásztó-Mátrakeresztesen is koncertek, kiállítások, erdei séták, sportprogramok, kóstolók várják a látogatókat. Különlegesség az idei fesztiválon, hogy először csatlakozik a rendezvényhez az Ipolytarnóci Ősmaradványok is. Bár a természetvédelmi területen nem megszokott a hétfői nyitva tartás, a Muzsikál az erdő idejére kivételt tesznek: július 1-jén rendkívüli nyitva tartással várják a látogatókat.

Ha pedig már Ősmaradványok, egy különleges ősi zenei produkció is vár a résztvevőkre: Homolai Sándor didgeridoo művész bemutatójával veszi kezdetét a zenei program. (A didgeridoo az ausztrál őslakosok hagyományos hangszere, ami leginkább arra emlékeztet, mintha egy porszívócsövet fújnának.. ) A rendezvény zárónapján, azaz július 7-én Tar-Fenyvespusztán pedig Lajkó Félix, valamint Illényi Katica koncertje szórakoztatja a közönséget.

További információ és a Muzsikál az Erdő részletes programja >

Muzsikál az erdő.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr485345593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása