Töltött káposzta fesztivál Rátkán

2013. május 07. 14:33 - Észak-magyarországi régió

Paradicsomos, savanyú káposztás, kapros, tejfölös, füstölt húsos, kolbászos, gerslis, édes nyári káposztás, és még sorolhatnánk. A töltött káposztát mindenki szereti, és ahány ház - vagy épp ahány táj - annyi szokás. Ezúttal a rátkait kóstolhatjuk meg, 2013. május 11-12-én.

A kis Tokaj-hegyaljai sváb településen már harmadik éve rendezik meg a nagy káposztamustrát, melyre bárki benevezhetett remekművével. A már-már hungarikumnak számító ételek mellett, valódi hungarikumokat is kóstolhatunk: jobbnál jobb Tokaji borok és pálinkák várják, hogy lecsúszhassanak a szomjas torkokon (természetesen kizárólag az emésztést javító hatásuk miatt!).

Az eseményt nem csak a kulináris élvezetek miatt ajánlott felkeresni, hiszen színes kulturális programokban is részünk lehet. Többek között népdal-, és néptáncbemutató, kézműves foglalkozás, délutáni gyerekműsor és éjszakai utcabál szórakoztatja a (remélhetőleg) jóllakott közönséget. A rendezvény látogatása teljesen ingyenes, és kiválóan összeköthető egy Tokaj-hegyaljai kirándulással, vagy "borangolással".

További információ Rátkáról és látnivalóiról >

ratkai_toltott_kaposzta.jpg

Fotó: Rátka Község Honlapja (www.ratka.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr555286441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása