Észt forgatócsoport Észak-Magyarországon

2013. április 11. 11:02 - Észak-magyarországi régió

Az észt állami televízió egyik legkedveltebb utazási magazinjának készítői látogattak el 2013. április 9-én Egerbe és Noszvajra, hogy megismerjék és népszerűsítsék a barokk város látnivalóit, valamint Noszvaj természetes falusi hangulatát.

A népszerű észt TV sorozat stábja öt napra érkezett Magyarországra a Magyar Turizmus Zrt szervezésében. Útjuk során Budapest és Hévíz mellett, Eger és környéke is felkerült a baltiak listájára. A program mintegy másfél órás egri várprogrammal indul, melynek keretében a Vitézlő Oskola végvári vitézei élménydús módon mutatták be várat és annak történetét.

A történelmi kaland után falusi programok kerültek terítékre. Noszvajon a Thummerer Pincészet vendégeiként élvezhették a helyi bor- és gasztronómiai különlegességeket, majd a Gazdaházban házi szilvalekváros buktával zárták a kulináris élmények sorát. Ezután a stáb tagjai találkozhatnak az Észtországból Noszvajra költözött kovácsmesterrel, Antik Antival, aki mintegy másfél évtizede színesíti munkájával a település életét és csupán a véletlen műve, hogy a neve magyarul is értelmes kifejezés.

A noszvaji túra végeztéül a 19. század környékén kialakult, riolittufába vájt farkaskői barlanglakásoknál, a Pocemnél forgattak, ahol az elmúlt években kortárs művészeti színhely alakult ki.

Az elkészült és sok interaktív elemet tartlamazó útifilmet az észt állami televízió az év során szombati főműsoridőben mutatja majd be.

eszt_study_vitezek.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr915215140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása