Magyarországon már csak a Mátrában lehet síelni!

2013. március 11. 13:42 - Észak-magyarországi régió

A tél utolsó bástyája a Mátraszentistváni Sípark, ahol hatalmas hódombokban több ezer köbméter hó van deponálva. Ez az egyedülálló hómennyiség a 16 hóágyúnak köszönhető. Az elmúlt napok meleg időjárása megfelezte ugyan a hómennyiséget, de volt miből gazdálkodni, egy hete még két méteres volt a pályákon a hóréteg, jelenleg pedig még mindig 40-110 cm az átlagos vastagság. Három kilométernyi sípálya és az összes felvonó nyitva van. A hócsúszdapálya is működik, ahol méteres hófalak között lehet csúszni.

A Síparkban már utószezon van, ezért olcsóbbak lettek a bérletárak!

A héten egy markáns hideg légörvény éri el hazánkat, ami azt jelenti, hogy ismét -10 fok körüli hőmérséklet lesz a Mátrában. Ilyen hidegben - idén utoljára - lehetőségünk lesz beindítani a hóágyúkat és felfrissítjük a sípályákat. A hosszú hétvégére friss porhóval és egész napos programokkal várjuk a kikapcsolódni vágyókat.

Matra_sipark_2013_03_480.jpg

Forrás: Sípark sajtó

Szólj hozzá!
Címkék: mátra

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr515127706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása