Őslények nyomában Ipolytarnócon

2013. február 26. 16:24 - Észak-magyarországi régió

Ősvilági szörnyek lábnyomai, cápafogak, több millió éves ősfenyők - mindez 21. századi technikával megfűszerezve. Ezt kínálja az Ipolytarnóci Ősmaradványok a látogatók számára, méghozzá március 2-án ingyen!

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szervezésében rendezik meg március 2-án az Uniós Fejlesztések Nyílt Napját, melynek egyik helyszíne az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület. Aki még nem járt ott, most a nyílt nap keretein belül díjmentesen is megcsodálhatja az „Ősvilági Pompeji” kincseit. A vulkánkitörés során betemetett és összesült maradványok gyakorlatilag eredeti helyzetükben tekinthetők meg, így a helyiek gyakran nevezik a területet a „katasztrófa turizmus” célpontjának is.

A tanösvények szintén számos érdekes látnivalóval kecsegtetnek, helyenként némi túrázási tapasztalatot és felkészültséget igénylő terepekkel. Akik nem szeretnének sokat barangolni, azok a 4D moziban interaktív módon, egy szimulációs időutazás keretében ismerkedhetnek meg az ősi világ rejtelmeivel.

Ha felkeltette érdeklődésed, látogass el hétvégén barátaiddal, pároddal vagy családoddal Ipolytarnócra! Az ősvilágról bővebb információt a www.osmaradvanyok.hu oldalon találsz.

A nyílt nap keretein belül megtekinthető többi attrakcióról a következő oldalon olvashatsz:
http://ujszechenyiterv.gov.hu/unios-fejlesztesek-nyilt-napja

ipolytarnoc_blogra.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr615106724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása