Matyóföld rózsái - programok 2013. január 18-19-én

2013. január 08. 16:51 - Észak-magyarországi régió

Mezőkövesd a matyó népművészet UNESCO listára való kerülését ünnepli
Mezőkövesd, 2013. január 18–19.

A matyó népművészet színe-java vonul fel ezen a rendezvényen, amellyel az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára való felkerülést ünneplik, azaz hogy a világörökség része lett a matyó népi kultúra. A Matyó Múzeumban a Borsóka Hímzőkör legszebb alkotásaiból, a matyó népi iparművészeti gyűjtemény anyagából, a hímzés mai alkalmazásaiból összeállított tárlat nyílik, és matyó vonatkozású archív filmeket vetítenek.

Szombaton különleges vendégek is érkeznek Mezőkövesdre hisz a helyi táncosok mellett a mohácsi busók is bemutatkoznak a város több pontján (Hősök tere, Egri út, Dohány út, Nagypál u.). 

A Hadas városrész alkotóházaiban népimesterség-bemutatókkal, játszóházakkal, forralt borral és süteménykóstolóval, a Kavicsos-tónál bükkaljai bor- és pálinkakóstoló valamint a Magyar Solymász Egyesület vadászsólyom bemutatója várja a vendégeket.

A Közösségi Ház díszelőadásán hagyományőrző együttesek lépnek színpadra, ráadásul a helyiekhez csatlakoznak a Magyar Állami Népi Együttes táncosai is. Azt est folyamán a kövesdi születésű Csézy is fellép.

Érdemes hát Mezőkövesdre látogatni e két napon is, és a helyiekkel együtt ünnepelni a matyó népművészetet.

Részletes program: www.mezokovesd.hu   Korábbi hírünk az UNESCO döntéséről > 

matyo_minta.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: mezőkövesd baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr225006517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása