Tokaji, hegyközi barangolások télvíz idején

2012. december 12. 16:45 - Észak-magyarországi régió

Kopár, havas képet mutatnak decemberben a tokaji lejtők, csak az őzek és a rókák barangolnak némi ennivalót keresve, ám a turista ilyenkor sem unatkozhat. Világörökségünk valamint Sátoraljaújhely és Hegyköz téli látnivalóinak bemutatását tűzte célul az MT. Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága, karöltve a helyi turisztikai és kulturális egyesületekkel, amikor újságírói study tourt szervezett.

kép 914.jpg

Számos tokaji borpince csalogat ilyenkor is kóstolókkal, igaz, előre be kell jelentkezni, de ez főszezonban is így van. A Sátoraljaújhely melletti dombon lévő Ungvár pincesoron a Szilágyi család, Tokajban a Hímesudvar pincészet mutatta be jófajta nedűit. A Hotel Hunor közvetlen szomszédságába ilyenkor kimerészkednek az őzek és a rókák, utóbbi „vendégeket” a szálloda melletti hajnali disznóölés illata csalogat oda. Amint Huszág Márk, a szálloda igazgatója elmondta, gyakran rendeznek itt nagyobb társaságoknak disznóölést, a svédasztalos reggelit ilyenkor hagymás vér egészíti ki.
Ha disznótor, akkor Mikóháza: a 600 lelkes falu autentikus, igazi disznótoros lakomát rendez itt több száz, sőt ezer turistának, ahol más helyi finomságokat is meg lehet kóstolni. Sétahajózni elsősorban nyáron érdemes a Tisza és a Bodrog találkozásánál, de amíg be nem fagy a folyó, mindenképpen érdemes vízre szállni, igaz, ezúttal különjárat szállította a vendégeket.
A nemrég nyílt és a soft openingen éppen túljutott Hotel Kelep puritán minimal stílusú négycsillagos szállodája mellett a Gróf Degenfeld kastély romantikus luxussal kényeztet. Amint Visztenvelt Pál igazgató elmondta, készülnek a dombon lévő régi kápolna felújítására, ez lesz a birtok következő fejlesztési projektje, amelyet megpályáztak. A tállyai Oroszlános Borvendéglő a megszokott ötcsillagos szintet hozza.
A környék legnépszerűbb bevásárló helye a Tokaj-Hegyalja Piac, ahol a legzordabb hidegben is szinte minden elfogy: házi túró, mézek, ecetek, sütemények, jófajta sonka, kolbász, de kézműves termékek, karácsonyi ajándéknak valók is.
A háromnapos borkóstolókban gazdag túra egyik kiemelkedő állomása volt az Angyal borászatban tett látogatás, fiatal szakemberek által menedzselt profi üzem, amelynek már kész a pályázati pénzből épült panziója, hogy tavasztól komplex szolgáltatás várja a borturistákat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr804961966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása