Négyszázmilliós keret turisztikai szervezeteknek

2012. augusztus 31. 09:24 - Észak-magyarországi régió

Az Észak-magyarországi régióban működő TDM-ek és klaszterek juthatnak támogatáshoz.

Az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország Egészségipari Programja keretében megjelent a „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése” című pályázat - közölte az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség (NORDA).

A 420 milliós keretből 170 millió forintra a helyi TDM szervezetek, 100 millióra a térségi TDM szervezetek, 150 millióra pedig a turisztikai klaszterek pályázhatnak.

A konstrukció egyik célja a TDM szervezetek kialakítása, fejlesztése, működési feltételeinek megteremtése, a szervezetek által ellátandó TDM szakmai feladatok támogatása.

A felhívás másik célterülete a turisztikai klaszterek fejlesztése, kihasználva az egyes régiók jellemző turisztikai potenciálját. Ezen túl cél az egymással kapcsolatban lévő vállalatok, pénzügyi és iparági intézmények, vállalkozói szövetségek kapcsolatrendszerén alapuló együttműködés elősegítése.

A TDM szervezetek esetén a felhívásra a Nemzetgazdasági Minisztérium nyilvántartásában TDM regisztrációs számmal rendelkező egyesület, vagy nonprofit gazdasági társaság formában működő helyi és térségi TDM szervezetek pályázhatnak.

A turisztikai klaszterek esetében gyógy- és egészségturizmus, lovas turizmus, borturizmus, öko- és aktívturizmus és örökség alapú kulturális turizmus tématerületen tevékenykedő gazdasági társaság, non-profit gazdasági társaság, szövetkezet, egyesület vagy alapítvány formában működő klaszterek pályázhatnak. További fontos szempont a turisztikai klasztereknél, hogy kizárólag induló klaszterek, vagy az ÉMOP-2008-2.3.1 felhíváson nyertes szervezetek indulhatnak a konstrukcióban.

A helyi és térségi TDM szervezetek a pályázat keretében támogatást igényelhetnek termékfejlesztésre, projektmenedzsmentre, turisztikai információs rendszerek működtetésére, szakmai rendezvényekre, marketing tevékenységre, szemléletformálásra, oktatásra, képzésre, kutatási- elemzési monitoring tevékenységre, fogyasztói elégedettség mérésre, valamint infrastruktúrafejlesztésre és eszközbeszerzésre is.

A turisztikai klaszterek közös termékfejlesztésre, projektmenedzsmentre, szakmai rendezvényekre, marketing tevékenységre, kutatási- elemzési monitoring tevékenységre, valamint infrastruktúrafejlesztésre és eszközbeszerzésre igényelhetnek támogatást.

A konstrukció keretében igénybe vehető támogatás összege minimum 10, legfeljebb 100 millió forint, a támogatás maximális mértéke pedig az elszámolható költségek 85 százaléka lehet.

A pályázatokat 2012. október 15-ig lehet benyújtani.

Bővebb információ a pályázattal kapcsolatban a http://www.nfu.hu/ honlapon található. A konstrukcióról további tájékoztatás kérhető a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyfélszolgálatán (emopinfo@norda.hu, 0036/46-504-481).

Forrás: heol.hu

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr94743354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása