Idén Pünkösdkor ismét nyitott kapukkal várják a pincék a borbarátokat

2012. május 16. 13:40 - Sándi

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára, hiszen május 26-28. között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt.

A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik majd a pince és a szőlőbirtok bejárására, temérdek új ismeret megszerzésére is, és a jóféle borok mellé finom falatok is kerülnek a vendégek asztalára.

A bor szülőhelyével való találkozás mindig különleges élmény. A szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefaluk, az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak. A jó hangulat mellett tartalmas ismeretszerző kirándulás célpontja lehet a hétvégi rendezvény. A borturizmus népszerűsítésére alakult Nyitott Pincék Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. idén hetedik alkalommal hirdeti meg Pünkösd hétvégéjén a Nyitott Pince Napokat, hogy a bort készítők és a bort fogyasztók, a borkultúra értékeit megismerni vágyók találkozhassanak egymással. A bor bizalmi termék, ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők személyesen ismerhessék meg a legjobb pincéket, s hírvivői lehessenek ennek a sokak számára ismeretlen, vonzó, új világnak.

A NYITOTT PINCE NAPOKON a vendégfogadó pincék arra vállalkoznak, hogy három napon keresztül 10 és 19 óra között nyitva tartanak és fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, előzetes bejelentkezés esetén megtekinthetik a pincészetet és kedvezményesen (akár féláron vagy ingyenesen) kóstolhatják meg a pince borait, s a legtöbb helyen a vásárolt borok árából is engedményt kapnak.

A pincék és a leglelkesebb borkedvelők szorosabb kapcsolatának segítésére idén is meghirdetésre kerül a PÜNKÖSDI BORTÚRA, amelynek célja, hogy olyan borbarátokat buzdítson boros országjárásra, akik elkötelezett borkedvelők, rendszeres bortúrázók, a rendezvényhez évek óta ragaszkodnak, s akiknek borkultúrában való jártassága ma már átlagon felüli.

A Pünkösdi Bortúrára elsősorban a korábbi évek pünkösdi bortúrázóit, a borklubok és borbemutatók közönségét, az elkötelezett borbarátokat, a belföldi rendezvényszervezőket, utazási irodák beutaztató munkatársait, újságírókat várjuk. A Pünkösdi Bortúrára a túrázóknak a Bacchus Arts Stúdiónál regisztrálniuk kell, s a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan részvételi díjat kell fizetni. A jelentkezők az elvárt feltételek teljesülése esetén megkaphatják a kiemelt státuszt, a név szerinti regisztrációs kártyát, valamint a Pünkösdi Bortúra füzetet, mely tartalmazza a pünkösdi bortúrán felkereshető pincék listáját, kínálatát, adatait, a Bortúra részvételi feltételeit és minden regisztrált pincénél ingyenes szakmai borkóstolóra és pince-ismertetésre jogosító bónt.
A Pünkösdi Bortúra regisztráció részletes feltételeit a Nyitott Pincék Szövetsége honlapjáról www.nyitottpince.hu letölthetők.
Kellemes bortúrázást kívánunk!

Az akcióban résztvevő pincék az alábbi honlapról érhetőek el:  http://itthon.hu/nyitott-pince-napok-2012

forrás: itthon.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr924516419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása