Levél Matolcsy Györgynek

2011. május 25. 09:34 - Sándi

 Károvits Tamás turisztikai szakember levélben fordult Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, meghallgatást kérve, s egyúttal részletesen összefoglalva, hogy meglátása szerint melyek a szakma hosszú ideje megoldatlan problémái. A levélben egyebek mellett szerepel: mára 300 ezer turizmusban dolgozó ember megélhetése válik egyre bizonytalanabbá a húsz éve hiányzó döntések következményeként.

Hibaként említi, hogy a parlament szakbizottságában és a budapesti városvezetésben alig van turisztikai végzettségű munkatárs; az MT Zrt. a régi utat tartja követendőnek de a nemzeti identitástudat formálását nem tekinti feladatának; a vendéglátást nem kezelik nemzetgazdasági súlyának megfelelően; a vállalkozók versenyfeltételei még mindig nem azonosak a multik feltételeivel; s a Gazdaáruház létesítésére tett javaslatot az előző kormányok és jelenlegi kormány sem támogatta.
Sajnálatosnak nevezi, hogy figyelmen kívül hagyták mindeddig a javaslatokat a turizmus bankra, hosszúlejáratú alacsonykamatozású hitelekre, hiányzó törvényekre, szociális párbeszédre vonatkozóan, s állandó problémagócként említi a HACCP hibás bevezetését, az áfa kérdést, a gyermekétkeztetést, a vásárlóerő kérdéseit és a nagykereskedelmi ár hiányát.
Károvits Tamás úgy látja, hogy a turizmusfejlesztési stratégia végrehajtása nem megfelelő, egyik stratégiát sem viszik következetesen végig. A szabályozásban a Turizmus Törvény szükségességére mutat rá, továbbá a valós és hatásos érdekegyeztetés fontosságára.
 
forrás: turizmus.com
Szólj hozzá!
Címkék: szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr82930800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása