Főszezonnal jön a majális

2011. április 29. 08:36 - Sándi

Még pár nap, és hamarosan már a nyári szezonra készülve nyitnak megyénk strandjai. Az árak maradnak, a szolgáltatások bővülnek.

Ha strandolásról van szó, megyénkben öt nagyobb, önfeledt lubickolásra alkalmas létesítmény jöhet szóba: az egri, az egerszalóki, a demjéni, a fejlesztés előtt álló bükkszéki Salvus és a mátraderecskei Kincses fürdő.
 
Lugossy Dénes, az egri Termál Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy május 1-től a fürdő Petőfi téri bejárata a nyári nyitva tartás szerint újra üzemel. A tavalyi árakhoz képest itt nem terveznek emelést, sőt kedvezni szeretnének a gyermekes családok számára kialakított családi jeggyel, a délután munkából érkező vendégek számára pedig a 16 óra utáni kedvezményes jeggyel.
 
Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb fürdőjévé vált a demjéni, amely ugyan az év minden napján nyitva áll, azonban teljes kapacitással – termálvizes medencékkel, úszómedencével, csúszdákkal, egészségturisztikai szolgáltatásokkal – itt is 1-jétől indulnak – tudtuk meg Tóth Péter tulajdonostól. A fejlesztés folyamatos: az eddigi medencék mellett hozzákezdtek egy négycsillagos szálloda, s a barlangfürdő-rész építéséhez is. A közelmúltban készült el egy új önkiszolgáló étterem, de koktélbár, fagyizó, lángoskülönlegességek is kényeztetik a vendégeket. Az éjjel 2-ig nyitva tartó fürdőbe egyelőre a tavalyi árakon lehet bejutni.
 
A pétervásárai kistérség egyetlen jelentősebb strandján, a bükkszéki Salvus fürdőben szintén javában készülnek a szezonnyitásra. Az önkormányzati tulajdonban lévő, családias hangulatú pihenőhely április 30-án, szombaton nyitja meg kapuit a vendégek előtt – tudtuk meg Zagyva Ferencné polgármestertől. A tavalyi tapasztalatok alapján májusban csupán a hétvégeken, pénteken, szombaton, vasárnap nyitnak ki, június 1-től pedig a megszokott rendben, hétköznapokon is látogatható majd a létesítmény. Az idén nem emelnek tarifát, így a tavalyi áron vehetik igénybe a szolgáltatásokat.
 
Az egri strandon nyáron éjszaka is lubickolhatnak
 
Egerben a termálfürdőben csütörtöktől szombatig folyamatos nyitva tartással, májusban és júniusban 21 óráig, júliusban és augusztusban pedig 23 óráig várják a vendégeket. – Előreláthatólag a főszezonban már nem kezdünk nagyszabású fejlesztésekbe, mivel nem szeretnénk a pihenésre vágyók nyugalmát zavarni és a szolgáltatásokat megcsorbítani – tudtuk meg Lugossy Dénestől, a kft. vezetőjétől.
 
Jó hír a helybelieknek, hogy ők ebben az évben is kedvezményesen, féláron élvezhetik a fürdőzést. Mint azt korábban már hírül adtuk, a fürdő felújítására, korszerűsítésére 500 millió forintot nyert az önkormányzat pályázat útján, s a tervek szerint idén a munkálatokhoz is hozzáláthatnak. Az már bizonyos, hogy a vendégek zavartalanul pihenhetnek a nyár folyamán, mivel a kivitelezést csak szeptemberben kezdik el.
 
A gyöngyösi strand szabadtéri létesítményei június 1-től működnek majd, míg Hatvanban június közepére várható csak a nyitás. 
Mátraderecskén az önkormányzati tulajdonú Kincses fürdő is kinyit június 1-jén, s itt az árak a tavalyinál is szerényebbek lesznek – tájékoztatott Forgó Gábor polgármester. A mofetta, azaz a szén-dioxidos szárazfürdő vendégei és a helyi lakosság kedvezményesen látogathatják a beminősített gyógyvízzel és a kevert vízzel üzemelő medencéket. Az önkormányzat itt is nagyszabású fejlesztési terveket dédelget. Már elkészült annak a fürdőkomplexumnak a kiviteli terve, amely 400 millió forintos beruházással valósulhatna meg – amennyiben sikerül pályázati forráshoz jutniuk.
 
forrás: heol.hu
Szólj hozzá!
Címkék: eger fürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr102863803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása