Attrakciófejlesztés a Diósgyőri Várban

2011. március 16. 15:55 - Sándi

Magyarország legnagyobb, várrekonstrukciót is magában foglaló attrakciófejlesztése valósul meg a közeljövőben Miskolcon. A közel két és félmilliárdos beruházásnak köszönhetően a „királynék váraként” ismert Diósgyőri Vár visszanyeri az 1550-as évekbeli, eredeti formáját.

Visszaépül többek között Közép-Európa legnagyobb lovagterme, amely koncert- és konferenciahelyszínként szolgál, de újjáépül ezen kívül a királyi borospince mellett a királyi kápolna és a több termet magában foglaló királynői lakosztály is. A vár élő, interaktív múzeummal várja az idelátogatókat, a XXI. századi technikai megoldások, háromdimenziós technikát alkalmazó kiállítási terek, izgalmas, játékos programok segítségével vezetik végig a látogatókat a tematikus kiállítótereken. A váron kívül megépítik a lovagi tornák terét, ahol a középkort idéző lovasjátékokat és más középkori rendezvényeket, koncerteket fognak tartani. A projekthez kapcsolódóan megújul a vártól néhány km-re található lillafüredi Palotaszálló melletti függőkert is.

forrás: turizmus.com

Szólj hozzá!
Címkék: vár miskolc

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr982744523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása