Ukrán gyógyturisztikai tanulmányút Észak-Magyarországon

2011. február 17. 09:51 - Sándi

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága egyre nagyobb hangsúlyt fektet az egészségturizmus népszerűsítésére, valamint arra, hogy keleti szomszédainkat is megismertesse hazánk lehetőségeivel és számos gyógyhelyével. 

Az ukrán turisták Észak-Magyarországon főleg a gyógy- és wellnessturizmus a meghatározó irányvonal.  2010 októberében járt legutóbb Észak-Magyarországon egy orvosokból, szakorvosokból álló ukrán csoport, hogy megismerje a régió adta gyógyászati és turisztikai lehetőségeket. 2011. február 15-16. között pedig ismét egy ukrán csoport látogatta meg a régiót, ezúttal orvosok és tour-operátorok közösen, hogy megismerkedjenek az általuk még nem ismert kezelési formákkal, lehetőségekkel. A csoport A Magyar Turizmus Zrt. központjának és ukrajnai külképviseletének szervezésében régiónk mellett meglátogatja az ország szinte összes jelentős gyógyturisztikai desztinációját.

Az észak-magyarországi látogatás során szakemberek előadásait hallhatták a régió különféle egészségturisztikai különlegességeiről, többek között a mátraderecskei mofettáról és a különféle gyógyhatású vizeinkről, valamint megismerkedhettek a régió kulturális kincseivel. Látogatást tettek a nemrégiben megnyílt nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotelben, továbbá az egerszalóki Saliris Resort Hotelben, az egri Török Fürdőben és a mezőkövesdi Balneo Hotelben is. Rövid séta alatt ismerkedtek meg Eger történelmével, nevezetességeivel és egyedi értékeivel.

Vendégeink kimagasló színvonalúnak értékelték az előadásokat, valamint tetszésüket fejezték ki a látottakkal kapcsolatban. Mind a szervezők, mind pedig a résztvevők egyöntetűen sikeresnek értékelték a tanulmányút észak-magyarországi részét. A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága ezúton szeretné megköszönni a TDM szervezeteknek és a helyi szolgáltatóknak a szíves segítséget és együttműködést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr122667249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása