Csomagokat visz piacra és élményt épít az egri térségi TDM

2011. január 31. 10:22 - torosziget

Az Eger Térsége TDM Egyesület pénteki, egri projektindítóján Pataki Sándor, a térségi szervezet elnöke ismertette azt a projektet, melynek megvalósításához 113 millió Ft-os keretösszeggel vágtak neki december elején. Ebből 96,1 millió Ft-ot pályázaton nyertek el, saját tagjaik hozzájárulása pedig 16, 9 millió Ft.

A pályázati kritériumoknak megfelelően a projekt költségvetésének egyharmadát marketingtevékenységre fordítják, melynek középpontjában az értékesítés támogatása áll. A termékmarketingben a helyi TDM-ek feladata a helyi szolgáltatási elemek összegyűjtése, míg a térségi TDM-é ezeknek csomaggá formálása és piacra vitelük egy 150 km-es hatósugarú körben.

A márkaépítésnek pedig a települések és szolgáltatásaik iránti bizalom megtartása, megteremtése mellett azt a célt kell szolgálnia, hogy megtalálják azt az arculatot és márkanevet, amivel a térségi TDM által lefedett Eger-középpontú élményháromszög beazonosíthatóvá válik. Ahhoz, hogy a termék élménnyé váljon, kiemelten fontos a szolgáltatók képzése is – tette hozzá az egri térségi TDM elnöke. Ez szintén hangsúlyos része a projektnek.  Felnőttképzés keretében olyan ismeretek átadását végzik, mint az internetes értékesítési technikák elsajátítása, csomagok programozása, kalkulációja, vagy olyan ügyviteli ismeretekét, mint a megrendelések visszaigazolása, módosítások, lemondások kezelésének mikéntje, akár adott célnyelven.

A projektösszeg 30 százalékát eszközbeszerzésre fordíthatják, melyből többek között a kiállításra készülő szolgáltatók számára kölcsönözhető mobil standintstallációk mellett az egyes településekre kihelyezhető touch info berendezéseket, illetve ügyviteli eszközöket szerezhetnek be.

A térségi TDM a minél tökéletesebb koordináció kedvéért az Egri Tourinformmal és a Helyi TDM munkaszervezetével egy címen működik, jelenleg egy fő turisztikai asszisztenssel, a projekt végére 3 fővel.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin, 2011.01.30

Szólj hozzá!
Címkék: eger szakmai tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr982627213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása