A Lillafüredi Állami Erdei Vasút ökoturisztikai fejlesztése

2010. december 16. 16:09 - Sándi

A turisztikai vonzerő további növelése céljából korszerű és akadálymentes ökoturisztikai központot alakítottak ki Lillafüreden és Garadnán. A létesítmény átadására 2010. december 16-án ünnepélyes keretek közt került sor. A látogatók megismerkedhetnek az erdei vasút történeti áttekintésével, és a megvalósult műszaki fejlesztés technikai részleteivel is. A Garadnán felújított végállomás anyaghasználata az ökoturizmus jegyében megegyezik a közeli erdészeti múzeuméval, valamint a tetőszerkezet kialakítása megegyezik a lillafüredi perontetővel. A létesítmény ökoturisztikai központként kiinduló pontja lesz a tanösvénynek!

90 éve történt, hogy megindították Lillafüreden a vasúti közlekedést. Ennek az évfordulónak a tiszteletére vasúti járművek felújításával foglalkozó cégek Európai Uniós támogatással elkészítették a világ első 760 mm nyomtávú hibrid hajtásrendszerrel rendelkező mozdonyát Miskolcon. A hibrid mozdony a hegyi viszonyok ellenére gazdaságos üzemeltetést biztosít valamit a fokozottan védett karsztrendszer védelme szempontjából példaértékű műszaki megoldás. A jármű völgymenetben tisztán elektromos energia felhasználásával képes a szerelvényt eljuttatni Garadnáról a Dorottya útig.
 
A Magyar Turizmus Zrt. Észak- Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága reméli, hogy a fejlesztés hatására a térségbe érkező vendégek előszeretettel keresik fel Miskolcot és a Bükk eme csodálatos részét, valamint a kuriózumként üzemelő járművet is.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr622519911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása