Felújították a régi egri városfalat

2010. december 15. 11:24 - Sándi

Felújították Eger belvárosában, a Széchenyi utcából nyíló Bródy Sándor utcában a város egyik különleges műemlékét, a régi városfalat.

A városfal egykor a vár része volt, amelyet most felújítottak. Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium területén található városfalat -amely az intézmény tulajdona - 13 millió forintos költséggel állítottak helyre. Ehhez a helyi önkormányzat ötmillió forintos támogatást nyújtott.

A munkálatokat Kormos Gyula építészmérnök tervei alapján az egri vár felújításában is közreműködő Zsigmond Mihály vállalkozó végezte el. A gimnázium vezetése bízik abban, hogy 2011-ben a Bródy Sándor utca lépcsőfeljáratát is felújíthatják. Ez lehetővé teszi, hogy a városfal környéke a régi hangulatában fogadhatja majd a járókelőket és a városbá látogató turistákat.

forrás: turizmusonline.hu

Szólj hozzá!
Címkék: eger vár

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr942517209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása