Az évmilliókkal ezelőtti múltba röpít a 4D-s mozi

2010. november 23. 11:56 - Ákos23

Ha becsatoltuk öveinket, elsötétül a terem, és kezdődhet az utazás. Felhők között száguldunk, időalagúton zuhanunk át, hogy lassan leereszkedjünk Ipolytarnóc 17 millió évvel ezelőtti térségébe. A trópusi őserdőben furcsa állatok tűnnek föl: orrszarvúak és patások a rájuk vadászó ősi medvékkel, tigrisekkel együtt.
Az egyik kardfogú egészen közel lopakodik hozzánk, kitátja száját, mellső lábával már-már belecsap az acunkba…
Az ipolytarnóci természetvédelmi terület különleges, 4D-s mozijában, mozgó székekben ülve épphogy kitérünk a csapás elől, elsuhanunk az állatok és a növények mellett. Ez a borzongató moziélmény más, szelídebb változatok mellett kedvelt programja lett az itteni park látogatóinak. A park maga világszám: egy valaha volt vulkánkitörés lávájának és hamujának köszönhetően megőrizte a korabeli növényzet és állatvilág maradványait, lenyomatát („miocén Pompeinek” is nevezik). Ám a technikai szenzáció olykor nagyobb érdeklődést kelt, mint a természeti. Megesik, turistacsoportok csak a 4D-s animáció kedvéért jönnek ide, és vannak, akik vetítés után visszaülnek a buszba, és mennek tovább.

A teljes cikk megtekinthető itt!

Forrás: www.nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr842467614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása