Bővült a Hotel Narád & Park

2010. október 20. 10:01 - Ákos23

Ötvenegy szoba, 300 négyzetméteres wellness részleg, 150 fős konferenciaterem – ezek jellemzik az 1,2 milliárd forintból felújított és kibővített Hotel Narád & Parkot.
A négycsillagos mátraszentimrei szállodát ünnepélyes keretek között adták át, dr. Ternyák Csaba egri érsek áldásával.
– Huszonkét évvel ezelőtt itt még kaszáló volt, majd egy vállalati üdülő épült. Az ingatlan 2006-ban került hozzánk, s 2009-ben kezdtünk neki a fejlesztésnek. Sok buktató, négyszeres fedezetbiztosítás után végre megkaptuk az uniós támogatást és a banki kölcsönt, ma pedig itt áll az újjávarázsolt hotel, amelynek forgalma szeptemberben 32 százalékkal haladta meg a tavalyit – ismertette a történetet Harmati László, az egyik tulajdonos.
A fejlesztők mindvégig együttműködtek a település vezetésével, több közös tervük van, hogy itt tartsák a vendégeket.
– Szeretnénk elérni, hogy a környékbeli erdőket jólétiként hasznosítsák, valamint tavassal és nyáron az erdészeti utakat használhassák a biciklisek. Pásztóval közös projektünk, hogy a völgyekben víztározókat alakítsunk ki, amelyek idegenforgalmi és árvízvédelmi szempontból is fontosak. További teendő még az attrakciófejlesztés és az utak kátyúmentesítése. A hotel fontos adófizető és munkaadó a környéken – fogalmazta meg a célokat Stuller András, Mátraszentimre polgármestere.
A ceremónián a helyi iskolások adtak műsort, s elismerő okleveleket vehettek át a felújításban résztvevő cégek. Marosi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője szerint a többi szállodának is hasonló minőséget kellene nyújtania, így meghosszabbítva a szezont. Dr. Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke nagyra értékelte, hogy a tulajdonosok a válság közepén döntöttek a beruházás mellett. Reméli, a belföldi turizmus föllendül.
A projekt címe: A Mátraszentimrei Narád Hotel színvonalemelése és kapacitásbővítésének céljából /ÉMOP-2-2.1-2008-0030. számú szerződés/. A projekt összköltsége: 909.820.000. ft. A támogatás intenzitása: 39,1 %, a támogatási összeg: 355.739.620. ft.

Forrás: www.heol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr872385456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása