Értékteremtő vandalizmus Miskolcon?!

2010. október 07. 14:21 - Ákos23

Legális graffiti alkotásokkal népszerűsítik a közösségi közlekedést a borsodi megyeszékehelyen.
A miskolci Mobilitási Hét szervezése közben merült fel az ötlet néhány civil szervezet (Zöld Kapcsolat Egyesület, Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub, Factory Sportaréna), és lelkes önkénteseik között, hogy legális graffiti  alkotásokkal népszerűsítsék a közösségi közlekedést. Az ötletet tettek követték, így elindultak az egyeztetések és a bonyolult engedélyezési eljárások. Az MVK Zrt. hozzájárulásával a 2-es villamos vasgyári végállomásának megállójában elkészült „4SI (négyesi) mester” alkotása, ami a Zöld Nyíl programot népszerűsíti.
Három napi éjszakai festés eredményeként elkészült a Tiszai pályaudvar első vágányán 17 betonalj színesre festése, valamint felkerült az akció üzenete a reklámfelületre „Vasúttal színesebb az utazás” .
A kezdeményezéssel a szervezők a közösségi közlekedés népszerűsítésén túl, legális kereteket szeretnének teremteni azon fiatalok számára, akik munkái vitathatatlanul esztétikai és művészeti értéket képviselnek, alkotásaik megtörik az esetenként kietlen, és lerobbant városrész monotóniáját. A civil szektor a vállalati és önkormányzati szektor összefogásával valósult meg az elgondolás.

Forrás: www.boon.hu

Szólj hozzá!
Címkék: miskolc baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr92353406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása