Tovább növekedhet a szállodai befektetők étvágya

2010. október 05. 15:52 - Ákos23

Túllépett a mélyponton a hazai szállodaipar: a KSH adatai szerint Budapesten 2010 első hét hónapjában a vendégéjszakák száma 6 százalékkal növekedett.
„A külföldi vendégek visszatérése nem csupán a kedvező áraknak köszönhető, hanem annak is, hogy egyértelmű élénkülés tapasztalható az európai üzleti és szabadidős utazások terén" – magyarázza a kedvező tendencia okait Németh Richárd, a BDO Hotel és Ingatlan ügyvezetője és hozzáteszi: "Mindez már a közeljövőben a fejlesztői és tranzakciós piac szereplőinek érdeklődését is a szállodai befektetések irányába mozdíthatja el.”
Vigasz, hogy a gazdaság számos szektorában nem volt ritka az 50-60 százalékos visszaesés sem, ugyanakkor a szállodaiparban az elmúlt 24 hónapban a csökkenés általában 30-40 százalék körülire tehető mind árbevételben, mind nyereségszintben. A válság ráadásul – eltérően mondjuk a jármű vagy építőipartól – a szállodai szektor egyes szegmenseit sem egyenlően érintette: a piac relatív nyertesekre és relatív vesztesekre bomlott szét.
Nyerteseknek nevezhetők az aránylag biztos és kiszámítható kereslet kiszolgálására specializálódott gyógy- és termálszállodák, ahol a visszaesés kevésbé volt drasztikus, ugyanakkor például a budapesti ötcsillagos szektorban a kiadható szobára eső árbevétel jelentősen visszaesett.Viszonylag jól szerepeltek azok a budapesti középkategóriás szállodák is, amelyeket erős hazai és nemzetközi szállodaláncok üzemeltetnek.

A teljes cikk megtekinthető itt!
 

Szólj hozzá!
Címkék: hotel szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr832347028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása