Milliárdos program a természet védelmére

2010. szeptember 29. 10:04 - Ákos23

A következő 3 évben hét projekt keretében 1,6 milliárdot költhetnek el környezetvédelmi és természetvédelmi fejlesztésekre, így a tíz hazai közül a Bükki Nemzeti Park élenjár a pályázati források felhasználásában.
Ilyen arányú előrelépésre még soha nem volt lehetősége az Észak-Magyarországon 900 ezer hektáron természetvédelmi tevékenységet végző nemzeti park igazgatóságnak – hangzott el kedden Felsőtárkányban a Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban tartott sajtótájékoztatón. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetői a hazai nemzeti parkok képviselőinek részvételével konferencián számoltak be a tervezett fejlesztésekről.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programjából 135 millió euró használható fel 2007 és 2013 között természetvédelmi célokra – közölte Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára. Dudás György igazgatóhelyettes elmondta: több év alatt 85 milliót költöttek az 1,6 milliárd forintos, Európai Unió támogatta programok kivitelezésére. Ezáltal a következő években megduplázódik a mintegy 500 millió forintos évi költségvetésük.

Forrás: www.heol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr772331636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása