Helyreállították a keresztet a Molnár-sziklán

2010. szeptember 23. 15:09 - Ákos23

Újra áll Miskolc egyik legendájához kapcsolódó szimbólum, a Molnár-szikla tetején található hatalmas fakereszt. Az Alsó-Hámorban húzódó sziklafal tetején állt a különleges emlék, melynek helyére a Miskolci Városgazda kft. munkatársai állítottak egy, a régivel megegyező méretű keresztet. Kertész Béla, a Városgazda Kft. műszaki vezetője elmondta: speciális, és körültekintő munkát igényelt a helyreállítás.
A Molnár-sziklához és a kereszthez szomorú legenda kötődik. Egy szerelmes pár emlékére nevezik a mészkőfalat ma is Molnár-sziklának, és az ő emléküket őrzi a tetőn álló vaskereszt is.
A Lillafüredre tartó műúttal párhuzamosan futó sziklafal teteje csak turista úton közelíthető meg. A helyszín fantasztikus panorámát nyújt. Már az 1920-as írásokban, fényképeken is szerepel az emlékhely, mely az új kereszt beállítása után, tegnap délelőtt óta ismét őrzi a Bükk egyik legendájának emlékét.

Forrás: www.minap.hu

Szólj hozzá!
Címkék: miskolc baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr762318069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása