Critical Mass Eger

2010. szeptember 20. 08:43 - Szóbanforgó

Az Autómentes Napon, szeptember 22-én, szerdán ismét kerékpáros felvonulás lesz Egerben!
Indulás: Dobó tér, 17.00

Segítsetek a bringás felvonulás és a bringázás népszerűsítésében! Nyomtassátok ki a CM plakátot pár példányban és rakjátok ki suliban, munkahelyen, itt, ott, amott. Köszi!

Az Autómentes Napon már kilencedik alkalommal kerékpározunk együtt Eger utcáin azért, hogy népszerűsítsük azt a közlekedési formát, amely a városi közlekedésben a leghatékonyabb, mert kis helyigényű, gyors, olcsó és környezetbarát! A népszerűsítés mellett pedig a városvezetés figyelmét is minden évben, minden rendezvényen felhívjuk arra, hogy szükség van a biztonságos városi kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésére!

Az idei Autómentes Napon pedig az iskolák figyelmét is szeretnénk felhívni a kerékpáros közlekedésre. Szeretnénk, ha a diákok és a tanárok kerékpárral járhatnának az otthonuktól az iskoláig és vissza. Ehhez szükség van a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésére, a közlekedés szabályainak oktatására és biztonságos kerékpártárolók elhelyezésére az iskolaudvarokon. Szeretnénk, ha iskolák, tanárok és diákok támogatnák célunkat részvételükkel, valamint a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtéséért lépéseket tennének az iskolafenntartónál és az oktatásban pedig hangsúlyt helyeznének a környezetvédelmi szempontból is fontos kerékpáros közlekedés szabályainak elsajátíttatására.

Legyen a kerékpározás életforma! Tekerj minden nap!

kontakt: criticalmasseger(kukac)gmail.com

Tervezett útvonal:

Dobó I. tér – Zalár J. utca – Markhot F. utca – Torony utca – Servita utca – Cifrakapu tér – Malom utca – Ráckapu tér – Széchenyi I. utca – Csiky S. utca – Barkóczy utca – Törvényház utca – Eszterházy tér – Kossuth L. utca – Egészségház utca – Klapka Gy. utca – Petőfi tér – Kertész utca – Kistályai utca – K2-es út – Mátyás k. út – Déva utca – Kolozsvári utca – Ifjúság utca – Vincellériskola utca – Mátyás k. út – Széna tér – Deák F. utca – Szvorényi J. utca – Szederkényi N. utca – Király utca – Mindszenty G. utca – Bem t. utca – Kossuth Zsuzsa Gimnázium

AZ AUTÓMENTES NAP PROGRAMJA a Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban
(Eger, Bem tábornok tér 3.)
15.00-15.30  Kerékpározás az új KRESZ tükrében - Oláh György, Bringaút Egyesület
15.30-16.00  Mit tegyünk, ha kerékpárral balesetet szenvedünk?
16.00-17.00  Mozgás másképpen! - Egri Gördeszka és Extrém SE

17.00-18.00 CRITICAL MASS - EGER - Kerékpáros felvonulás a város utcáin
Gyülekező: 16 órától a Dobó téren; Érkezés: kb.18 órakor a Kossuth Zsuzsa Gimnázium udvarára
18.00 - Koncert: Kossuth Zsuzsa Gimnázium Zenekara

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr562309232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása