A Nők férfiak nélkül nyerte a miskolci CineFest fődíját

2010. szeptember 20. 10:29 - Ákos23

Véget ért a 7. Jameson CineFest, azaz a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Szombaton kiosztották a díjakat is. Tíz nap alatt 14 nagyjátékfilm, mind magyarországi ősbemutató, 6 további játékfilm versenyen kívül, 54 animációs-, dokumentum- és kisjátékfilm, 4 filmklasszikus a CineClassics-blokkban, 3 kiállítás, 2 workshop, 4 konferencia – vonta meg a fesztivál gyorsmérlegét Bíró Tibor fesztiváligazgató. Az évek során a CineFest az egyik legjelentősebb magyarországi filmfesztivállá nőtte ki magát, a felvezető képek szlogenje szerint egyenesen „Magyarország kedvenc filmfesziválja”, és egyre komolyabb a közép-európai jelentősége is.
A CineFest Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a miskolci születésű Oscar-díjas rendezőről elnevezett Pressburger Imre-díjat az iráni Shirin Neshat kapta Nők férfiak nélkül című alkotásáért szombat este. A zsűri nagydíját a dán Mia Hansen-Love Gyermekeim apja című filmje nyerte, a legjobb kisjátékfilm Horváth Lili Napszúrás című filmje lett, Briar March Volt egyszer egy sziget című alkotása pedig a legjobb dokumentumfilm. Az animációs blokk fődíját - amelyet az idei évtől Dargay Attila-díjnak neveznek - Molnár Tünde Simon vagyok című filmje kapta. A nemzetközi kritikusi zsűri díját Kocsis Ágnes Pál Adrienn-je (kritnyerte. A miskolci fesztivál életműdíját Jancsó Miklós kapta, aki mesterkurzust is tartott a fesztiválon.

Forrás: www.boon.hu | www.origo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr232309437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása