Kutatók éjszakája 2010

2010. szeptember 14. 14:33 - Ákos23

Szeptember 24-én országszerte - régiónkban Egerben, Miskolcon és Sárospatakon - közérthető nyelven vár kicsiket és nagyokat, különösen kíváncsi szülőket és felnőtteket, szenvedélyesen tehetséges diákokat és fiatalokat a Kutatók Éjszakája, az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata.
Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája szerte Európában immáron ötödik éve méltán népszerű fesztivál.
Ez nem az unalmas, fűrészpor-ízű előadások estéje, amelyen valaki megsárgult lapokból olvas fel valahol a nagyelőadó másik végén! Itt nem a semmittevésbe fáradunk bele. Ezek a programok a kutatókat és életpályájukat, a tudományos módszereket és eredményeket a tudományos előképzettséggel nem rendelkezők számára is érthető és élvezhető formában, interaktív módon mutatják be.
A rendezvény elsősorban a 10-18 éves diákok körében szeretné növelni a tudományos karrier vonzerejét, de ugyanilyen fontos küldetésének tartja kutatóink ünneplését is.
A Kutatók Éjszakája Európa-szerte zajló rendezvényébe hazánk a kezdetektől fogva csatlakozott. Azóta a Kutatók Éjszakája látogatottsága több mint tízszeresére növekedett. Ma már az ország számos felsőoktatási intézményében látogathatjuk a rendezvényt, így az egri Eszterházy Károly Főiskolán, a Miskolci Egyetemen és annak sárospataki főiskolai karán.
A Tempus Közalapítvány az elmúlt 4 évben egyre bővülő partnerséggel együttműködve szervezi ezt a tudományos-szórakoztató fesztivált. Az eseménysorozat mind a programszervezők, mind pedig a látogatók körében egyre népszerűbb: 2006-ban négy, 2007-ben már 11, 2008-ban pedig 14 együttműködő partnerintézmény várta programjaival a látogatókat. 2009-ben 19 partner együtt már 18 városban rendezett meg közel 600 izgalmas, interaktív programot.

A részletes program megtekinthető itt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr172295614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása