Sebestyén Balázs elégedetten távozott Lillafüredről

2010. szeptember 09. 10:20 - Ákos23

Aki romantikus hétvégi kikapcsolódásra vágyik ebben a rohanó világban, annak bátran ajánlom a lillafüredi Palotaszállót. A bükkben megbújó csodás épületet számtalan látnivaló veszi körbe, ilyen például a lillafüredi vízesés, valamint a szintén 5-6 perc sétára található régi időket idéző hangulatos erdei kisvasút.

Amikor családi hétvégre indulunk akkor elsődleges szempont, hogy ez a pár nap ne csak nekünk legyen pihentető, hanem a gyermekünk is jól érezze magát. Mivel a kisfiunk még csak 10 hónapos ezért előnyben részesítjük azokat a helyeket ahol biztonsággal tud közlekedni, ezért a szállodát körül ölelő rendkívül gondozott ősfás parkban minden nap tettünk egy nagy sétát. Nem véletlen talán, hogy sokat választják ezt a helyszínt az esküvői képekhez így előfordul, hogy egyszerre 5-6 párról készítenek fotókat a kertben. Igaz néha zavaró is tud lenni amikor a liftre várakozva több menyasszony habos babos ruháját kell kerülgetni.

Első éjszakánk alatt állítólag földrengés rázta meg Miskolcotés környékét de mi úgy tűnik jó alvók vagyunk mert ebből semmit nem érzékeltünk! Reggel elhatároztuk felfedezzük a diósgyőri várat és környékét! Kellemes séta után valakitől megtudtuk, hogy a vártól nem messze látogatható egy vadaspark! Nekem voltak fenntartásaim a dologgal kapcsolatban, mert definícióm szerint a vadaspark nem más, mint hatalmas zöld terület körbevéve kerítéssel, kevés , lusta, keveset mozgó állatszerű lényekkel! De engedve a családi nyomásnak elindultunk és be kellett látnom, tévedhetek én is mert erre a vadasparkra joggal büszkék a helyiek!

Visszaérve a Palotaszállóba, a hallban a kényelmes antik hatást nyújtó fotelokban még mindig azon tűnődöm vajon mi célja volt a természetnek a strucc és a sisakos kazuár jellegű madarak teremtésével de a kinti teraszon elfogyasztott kávé gyorsan feledteti velem az elmém megválaszolhatatlan kérdéseit!

A személyzet rendkívül figyelmes és szinte nem lehet olyat kérni tőlük amiben ne tudnának a segítségünkre lenni. A félpanziós ellátás a telített svédasztalt tartalmazza, ahol a töltött káposztától kezdve a rántott halig minden megtalálható elsősorban a magyar konyha ízeit kedvelők számára. A hotelben található Mátyás pince étlapjáról az ínyenc íz világot kedvelőknek ajánlom a zellerkrém levest grillezett rákfarokkal! Miközben az ember azon töpreng vajon mit vétett a rák amiért forró olajban kellett, hogy bevégezze, meghallgatja a meglehetősen közvetlen főpincér izgalmas történelmi áttekintését is!

Számos más program után kipróbáltuk a szálloda wellness szolgáltatásait is! Örökmozgó, állandóan reklamáló Egóm bármennyire is szeretett volna hibát találni benne, nem tudott úgyhogy megsemmisülve távozott a gőzből, én pedig elégedetten nyugtáztam, hogy a korán keléstől meggyötört testem új erőre kapott!

Ezen a helyen az ember úgy érzi talán elronthatott valamit, hiszen a sok munka kevés pihenés rosszul kidolgozott rendszerét azonnal meg akarja dönteni, és lelkesen fogadkozik,hogy legközelebb egy egész hetet tölt majd itt el!

Aztán érkezik a hétfő reggel és az első napsugarak egy rövid csata után gyorsan szétverik az ember érveit, és gyorsabb öltözésre bírják, hiszen vár a rádió!

                                                           Forrás: www.boon.hu

Szólj hozzá!
Címkék: hotel bükk baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr172282314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása