Őrségváltás ágyúdörgéssel

2010. július 20. 11:40 - hanyikur

A nyár hátralevő részében minden hétvégén díszőrség áll az egri vár két pontján. Az őrség naponta kétszer a történelmi belváros centrumába a Dobó térre is lemegy.

A Dobó István Vármúzeum idén is garantált programmá tette a díszőrséget és az őrségváltást. A látványosságot a turisták az elmúlt nyolc évben megszokták és keresik. A rendezők célja, hogy még jobban felkeltsék a vár iránti érdeklődést.

Ezen a nyáron egy hónapig, július 17-től augusztus 22-ig áll díszőrség a vár két pontján. Két-két vitéz posztol a déli kapunál és a Hősök terménél. A váltásra 11 és 15 órakor kerül sor. Ezt még az is tudni fogja, aki nem akarja, mivel az őrségváltáskor az ágyú is elsül.

Ebben az esztendőben se szeri, se száma az újoncoknak. A toborzó során negyven jelentkező közül választották ki a sudár és nyalka legényeket, akik magukra ölthették a XVI. század viseletének korhű másolatát.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr332163235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása