Átadták a Termálfürdõ elsõ egységét Tiszaújvárosban

2010. július 01. 08:33 - hanyikur

Hivatalosan is átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tiszaújvárosi Termálfürdõ fejlesztésének elsõ egységét szerdán, a projekt az Európai Unió, illetve az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg, a beruházás összértéke csaknem 1,5 milliárd forint.

A fejlesztés elsõ egysége, a 250 négyzetméteren megépült "háromgenerációs" gyógyvizes fürdõzés lehetõségét biztosítja.

A töltő-ürítő rendszerű, csak nyáron üzemeltetett medencében masszázs- és pezsgőpadok, pezsgőágyak és nyakzuhanyok gondoskodnak a gyógyító, mégis élményszámba menő fürdőzésről. A létesítmény műszaki átadása 2010. május 21-én zajlott le, a nagyközönség pedig most szerdán vehette birtokba a medencét. A fejlesztéstől elsősorban a szlovák és lengyel visszatérő turisták számának emelkedését várja a fürdő.

A beruházás folytatódik a második és harmadik ütemmel, amelyek várhatóan 2011. augusztusára fejeződnek be. Új bejárati épületet és nyitott öltözőket építenek, amelyek egyrészt új szolgáltatásokat kínálnak, másrészt a főszezon tömeges strandlátogatóinak könnyebb bejutását teszik lehetővé.

Várhatóan 2010. szeptemberétől a meglévő, egész évben üzemelő fedett termálfürdő bővítéseként új élménycsarnokot is kialakítanak, amelynek köszönhetően jelentősen bővül a fedett medencetér, ahol új kalandmedence létesül különféle élményelemekkel. Új szaunaparkot is létrehoznak, amely közel 10 új szolgáltatási elemmel bővül.

Koscsó Lajos, Tiszaújváros szocialista polgármestere az átadást követõen közölte: a nyáron üzemeltetett gyógyvizes medencék építésének költsége a teljes projekt 10 százaléka.

forrás: MTI

Szólj hozzá!
Címkék: baz fürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr952122374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása