Négycsillagos konferencia- és wellness szállodaként születik újjá az Avar

2010. június 29. 10:56 - hanyikur

Július 1-jétõl átmenetileg bezár a háromcsillagos mátrafüredi Avar Szálloda, miután az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében elnyert 450 millió forintos támogatással a tulajdonos Viptours Zrt. a teljes felújítás mellett döntött. A szállodarekonstrukció nyomán négycsillagos konferencia- és medical wellness szállodaként nyit majd újra a létesítmény, várhatóan a jövõ év tavaszán.

A szálloda 1976. április 3-án nyitott meg látványos külsõségek közepette. Érdekesség, hogy a nyitóbáli belépõ 150 Ft volt, s a fellépõ mûvészek között ott volt például Felföldi Anikó, Kabos László, Géczi Dorottya és Psota Irén. A hotel a kor talán elsõ vidéki kereskedelmi szállodája volt, feszített víztükrû medencével, szaunával. Rangos hírnevet szerzett az akkori szállodaipari piacon, s azóta, 34 éve, egyetlen napra sem zárt be. A fejlesztés ennek a hírnévnek a visszaállítását is célozza.

A projekt megvalósítása során a meglévõ szállodaépület teljes rekonstrukciójára sor kerül, egyúttal egy nyaktaggal összekapcsolva új épületszárnnyal bõvül ki. Az épület homlokzati szerkezeteit felújítják, a hotel hõszigetelést és új nyílászárókat kap, mellyel jelentõsen javul energetikai hatékonysága. Újjászületik a szálloda alagsorában található wellness terület, ahol új medical wellness részleget és pihenõ területet hoznak létre. A korábbi, V. emeleti turista kategóriájú szobák helyén VIP tárgyalót, illetve családi- és nászutas lakosztályokat alakítanak ki. A szálloda közösségi tereit akadálymentesítik, emellett 3 akadálymentesített szoba, 2 akadálymentesített parkoló is a mozgásukban korlátozott vendégek rendelkezésére áll majd. A hotel látványkerttel és EU szabványos játszótérrel gazdagodik. A fejlesztések révén 15 új munkahely is létesül.

Szólj hozzá!
Címkék: hotel mátra

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr932118111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása