Vízben áll az edelényi kastély

2010. június 07. 09:56 - hanyikur

Az élet- és vagyonmentés a legfontosabb jelenleg az Edelény térségében pusztító árvíz miatt, ezért még senki sem tudja, vajon mekkora károkkal kell majd számolni a L'Huillier-Coburg kastélyban. Magyarország hetedik legnagyobb kastélya 1716 és 1730 között épült, a hazai kora barokk építészet kiemelkedõ emlékének számít.

Az épület felújítása tavaly kezdõdött meg, most azonban meg sem lehet közelíteni a parkot, így nem tudni mekkora kárral kell majd számolni – mondta el a VOM-nak Molnár Oszkár, Edelény polgármestere. A beruházás keretében a szakemberek most végeztek volna a kastélyépület tetõrekonstrukciójával és a szerkezeti megerõsítésekkel, az árvíz miatt azonban meg kellett szakítani a munkálatokat. A földszinten már visszaállították a barokk szintet, ami most valószínûleg teljesen víz alatt van.

Az edelényi Kastélysziget Kulturális - Turisztikai Központ csaknem 2 milliárd forintos kiemelt projektje az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) Turisztikai Attrakciók Fejlesztése keretében valósul meg uniós támogatással. A kastély az átszakadt töltés közelében található, így a víz szinte biztos, hogy komoly pusztítást végzett a mûemlékben.

Szólj hozzá!
Címkék: vár baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr672062241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása